Osmanlı kumandanlarından Turgut Alp'in türbesine özel idare sahip çıktı

Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin komutanlarından Turgut Alp'in türbesinin onarım ve çevre düzenlemesi Bursa İl Özel İdaresi tarafından yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın İnegöl ilçesi Turgut Alp köyünde bulunan türbenin onarım ve restorasyonu için proje hazırlandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, beraberinde İnegöl Kaymakamı Aziz İnci ve Özel İdare İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanı Yusuf Şeremet ile türbede incelemelerde bulundu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Gazi Turgut Alp'in Osman Gazi'nin İnegöl ve çevresini fetheden komutanlarından olduğunu belirterek, fethedilen toprakların kendisine tımar olarak verildiğini anlattı. Turgut Alp Köyü mezarlığı içinde 5,50 x4,50 boyutlarında türbe yapısı bulunduğunu anlatan Bilal Çelik, ?Yapım tarihi net olarak bilinmeyen türbenin en son yenilemesi 1984 yılında köy halkı ve İnegöllü işadamları tarafından yapılmış. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talimatı ile rolöve, restitüsyon, restorasyon ve çevre düzenleme projeleri Bursa Rolöve ve Anıtlar Müdürlüğü'nce hazırlanarak Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca onaylandı.? dedi.

Proje kapsamında türbe, şadırvan, mutfak ve servisi ile çevre düzenlemesinin bulunduğunu anlatan Genel Sekreter Bilal Çelik, imalatlara ait yaklaşık maliyetin hazırlandığını söyledi. Çelik, ayrıca şadırvan, mutfak ve servis kısmına ait mekanik ve elektrik projelerinin de hazırlandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber