TÜDEF'ten EPDK'ya kayıp kaçak ile ilgili suç duyurusu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), elektrik dağıtım şirketleri vasıtasıyla tüketiciye yüzde 14,6 oranında fatura edilen kayıp kaçak elektrik ile ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Baş Savcılığı'na yapılan suç duyurusunun ardından açıklamalarda bulunan TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, bir yasal dayanağı olmaksızın tüketiciden alınan kayıp kaçak nedeniyle dağıtım şirketlerinin tembelliğe itildiğinden yakındı.

Tüketicinin hiç hak etmediği ödemelerle karşı karşıya bırakıldığını belirten Yılmaz, bu şekilde tüketici üzerinden kaçakların himaye edildiğini kaydetti. Yılmaz, tüketiciden hukuka aykırı olarak alınan kayıp kaçak ücretinin, aynı zamanda Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ek protokolüne de aykırı olduğunu ifade etti. Kaçakla ilgili yapılan uygulamaların takipçisi olacaklarını aktaran Yılmaz, tüketiciye fatura edilen kaçak fiili olarak kaldırılıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini bildirdi.

Tüketicilere de çağrı yapan Yılmaz, "Hizmet aldığınız elektrik dağıtım şirketlerinden iadeli taahhütlü dilekçe ile geriye doğru 10 yıllık kayıp/kaçak bedellerinizi isteyiniz. Talebinize olumlu yanıt vermeyen elektrik dağıtım şirketlerinden kayıp/kaçağı tahsil etmek üzere Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurunuz. Ve sizlere en yakın tüketici derneklerinizden hukuki yardım alınız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber