Lice'de kaçırılan askerin annesi, devletten oğlunun bulunmasını istedi

Mardin'in Derik ilçesi Derinsu köyünde yaşayan Başaran ailesi, 6 Ağustos günü Diyarbakır'da PKK tarafından kaçırılan Ramazan Başaran'ın bulunmasını istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'dan kalkan ve Trabzon'a giden otobüsü 6 Ağustos günü durduran PKK militanları otobüsün içerisindeki 3 askeri kaçırdı. Kaçırılan askerden biri olan Mardin Derik ilçesi Derinsu köyü nüfusuna kayıtlı Ramazan Başaran, acemi birliğini Hatay Serinyol'da tamamladıktan sonra usta birliği olan Giresun'a teslim olmaya gidiyordu. Başaran, dağıtım izni olan 7 günü ailesinin yanında geçirdikten sonra Diyarbakır'dan otobüse binmişti. 6 Ağustos günü otobüsün iftar için mola verdiği sırada ailesi ile son kez görüşen Er Ramazan Başaran'dan o günden beri haber alınamıyor.

Er Ramazan Başaran'ın ağabeyi Mehmet Başaran olayı şu şekilde anlattı. ?Ramazan acemi birliği olan Hatay Serinyol'dan dağıtım izni için Derinsu köyüne geldi. Burada 7 günlük izni sonrası Giresun'daki birliğine gitmek üzere Diyarbakır'dan otobüse bindi. Otobüs, Diyarbakır'dan hareket ettikten sonra Lice-Genç arası iftar için mola verdi. Kardeşim babanla bu mola sırasında görüştü. Meğer bu görüşmesi son görüşmeymiş. Daha sonra aldığımız haberlere göre otobüs mola sonrası 3 kişi oldukları söylenen PKK tarafından durdurulup kimlik kontrolü yapılmış. Asker olduğunu anladıkları ve kardeşimin de olduğu 3 kişiyi rehin alarak kayıplara karışmışlar.?

Ailesi yetkilerden oğullarının bulunmasını istiyor. Er Ramazan Başaran'ın ağabeyi Mehmet Başaran, ?Artık analar ağlamasın, gözyaşları dinsin, devletimiz biran önce ne yapıp edip barışı sağlamalı. Biz kardeşimizin sağ salim evine dönmesini istiyorum. Devletimizden ricamız budur.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber