Bayındırlık Bakanlığı Çölaşan'a tepkili

Haber Giriş : 15 Ağustos 2005 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık Bakanlığı ?yollar asfaltlanmıyor' iddiasını kasıtlı buldu

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, askerin mayınlardan korunmak için asfalt yol istediği, hükümetin ise bu talepleri karşılamadığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Bakanlık, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin Çölaşan'ın konuyu bir kez daha köşesine çekmesi üzerine dün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada 18 Temmuz'da Genelkurmay Başkanlığı Lojistik Başkanlığı tarafından Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bir yazı gönderilerek Hozat ve Pertek ilçeleri arasındaki 5-6 km'lik yolun asfaltlanmasının istendiği ifade edildi. Söz konusu yazıya Karayolları Genel Müdürlüğü'nün en kısa sürede cevap verdiği ve 27 Temmuz itibarıyla yolun yapımına başlandığı kaydedildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ?Karayolları Genel Müdürlüğü'ne Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen yol talebi en kısa sürede yerine getirilmiştir. Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü 27 Temmuz 2005 itibarıyla bu yolun inşaatına başlamış olup; yolun üstyapısı bitmek üzeredir. Emin Çölaşan'ın ?Asker asfalt yol istiyor, hükümet yapmıyor.' ifadesi tamamen kasıtlı ve yanlıştır.?

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber