Sahte polis ve savcı, aynı kişiyi ikinci kez dolandırmak isterken yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Tarsus ilçesinde kendilerini "polis ve savcı" olarak tanıtıp, aynı kişiyi ikinci kez dolandırmak isteyen 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yaşayan S.T. kendilerini "polis ve savcı" olarak tanıtan kişilerin araması üzerine İ.M.'nin hesabına 20 bin TL yatırdı. İ.M.'nin parayı Gaziantep'in Nizip ilçesinde çekmesinin ardından S.T.'nin eşini arayan şüpheliler, "çok gizli operasyon yaptıklarını ve 20 bin TL'nin kendisine verildiğini" söylemesini sağlayarak, S.T.'nin güvenini kazandılar. Bunun üzerine S.T. ikinci kez kendisinden talep edilen 15 bin TL'yi de T.T.'nin hesabına yatırdı. Ancak dolandırıldığını anlayınca Göksun İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurarak, bankadaki parayı bloke ettirdi.

Göksun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hesabına para yatırılan T.T.'nin Tarsus'ta yaşadığını tespit ederek, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğüne bilgi verdi. Çalışmalarını sürdüren Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine T.T.'yi Tarsus'taki bir banka şubesinden para çekmek isterken suçüstü yakaladı. Polis, T.T. ile hareket ettiği belirlenen C.A.'yı da gözaltına aldı.

Nitelikli dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edilen 2 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber