Emniyet atamalarını tepki gösteren Mazlum Der: Yanlış yapıyorsun Sayın Başbakan

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) İzmir Şubesi, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atanan Sedat Selim Ay'ın durumunu protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkında işkence ve tecavüz iddiaları bulunan birisinin terfi ettirilmesinin doğru olmadığını öne süren Mazlum-Der İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Suphan Erkan, "Yalnış yapıyorsunuz Sayın Başbakan. Partinizin seçim beyannamesindeki ileri demokrasi ve insan hakları hedefleriyle de çelişiyorsunuz. İşkenceye sıfır tolerans politikası, bu atamayla ve bu atamadaki ısrarınızla tedavisi güç bir yara daha almıştır. İşkenceye ve işkenceciye cezasızlık politikası güç kazanmıştır." dedi.

Konak Meydanı eski Sümerbank önünde toplanan dernek üyeleri, Ay'ın işkenceci ve tecavüzcü olduğunu iddia etti. Ellerindeki pankartların yanısıra gözlerini de siyah bantlarla kapatan topluluk, Ay'ın zaman aşımı kapsamında ilgili dava ve idari soruşturmalara rağmen terfi ettirilmesine tepki gösterdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kişiyi savunmasına anlam veremediklerini belirten Erkan, açıklamasına atıfta bulanarak şunları söyledi: "Başbakan, ?Dosyaya baktım. Ne hüküm var ne de AİHM, aleyhinde karar vermiş. Asıl işkence burada başlıyor. Bazı medya grupları, bazı köşe yazarları yazdı diye terörle mücadele etmiş bir arkadaşımızı onlara yedirmeyiz.' beyanatından sonra Sedat Selim Ay'ın, hükümetin ve Başbakan'ın esas adamı, arkadaşı olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Burası sözün bittiği yerdir. Zira hükümet Sedat Selim Ay hakkındaki ?yedirtmeyiz' yaklaşımını deliller içeren dava dosyalarını inceleyerek değil, dava dosyalarını ve delileri yok sayarak, terörle mücadele ve arkadaşlık kriterlerini esas alarak sergilemiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber