Rize'de 'Arakan katliamı' konulu fotoğraf sergisi

Rize'de, Gül Yetiştiren İnsanlar Derneği (Gül-Der) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından şehrin en işlek caddesinde Arakan'daki Müslüman katliamlarını konu alan fotoğraf sergisi açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Parkı'nda açılan fotoğraf sergisini Rizeliler ilgiyle gezdi. Myanmar'ın Arakan bölgesinde Müslümanların Budist çeteler tarafından katledilmesi sonrası yaşadıkları zor durumları anlatan fotoğraf sergisi bir hafta açık kalacak. Serginin açılışında konuşan Gül-Der Başkanı Mehmet ali Karakoyun, 1,5 milyon Müslüman insanın soykırım tehdidiyle karşı karşıya kaldığı ve şuana kadar binlerce müslümanın katledildiği Mynmar'daki vahşeti şiddetle kınadıklarını söyledi.

Arakan'da yaşanan vahşet ile herkesin içinin yandığına dikkat çeken Karakoyun, "Her fırsatta eşitlik ve insani değerlerden dem vuran gelişmiş ülkelerin Arakan'da işkence altındaki çocukların yardım çığlıklarını duymamazlıktan gelmesi manidardır. Ülkemizde bazı sivil toplum kuruluşlarının yardım eli uzatmak için harekete geçmesi sevindirici gelişme olarak kabul edilse de yeterli değildir. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı, dünyanın pek çok noktasında açlık, susuzluk ve daha birçok sıkıntıyla uğraşan Müslüman kardeşlerimizi anlamamız açısından bir fırsattır. Hemen yanı başımızda Suriye'de yaşanan hadiseler ortada. Yaşlı, genç, kadın, çocuk kısacası binlerce insan yaşamını yitiriyor. Geride kalanlar da sefalet içinde hayata tutunmaya çalışıyor. Rengi değişmeyen acı ülkemizde ise terör olarak karşımıza çıkıyor. Yıllardır birlik ve beraberliğimizi bozma hesabı ile gerçekleştirilen hain saldırılar fidanlarımıza şehadet şerbeti içiriyor. Son günlerde artan terörist eylemlerle yine İçimiz yanıyor, ocaklarımız sönüyor. Lanetliyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber