Başbakanlık'tan işsizlere öğüt!

Haber Giriş : 15 Ağustos 2005 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'deki işsizlik ile ilgili bir çalışma yapan Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu, iş başvurusu sırasında yapılması gerekenler konusunda öğütler verdi.

Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu tarafından yapılan araştırmada iş başvurusu sırasında yapılması gerekenler konusunda öğütler verildi. Sigara içmeyin, kendinize güvenin, gülümseyin, sade ve temiz giyinin.

Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında işsizlik geliyor. Üniversite mezunları bile iş bulamazken, gençlerin büyük bölümü vaktini kahvehanelerde harcıyor. İşsizlik, geçim sıkıntısı insanların psikolojisini bozarken, her geçen gün işsiz sayısının artması da büyük tehlike oluşturuyor.

Yüzbinlerce insan işsiz gezerken, iş bulmak da çok önemli bir hale geliyor. İş bulmada, iş görüşmesi sırasında yapılacaklar da büyük önem taşıyor. Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu tarafından yapılan araştırmada da, iş başvurusu sırasında yapılması gerekenler konusunda öğütler verildi. Görüşme sırasında yapılması gerekenler şöyle:

İmaja dikkat

Görüşme yerine vardığınızda odaya girmeden önce ceketinizi ilikleyin. Özensiz ya da çok abartılı giyinmeyin. Ağzınızda sigara ya da sakız olmasın. Size ikram edilse bile mülakat süresince sigara içmeyiniz. Ancak, ikram edildiğinde çay, kahve ve benzeri gibi içecekleri kabul edin.

Görüşmeyi gerçekleştiren kişi ile tanışırken dostça davranın, elini sıkarken gülümseyin, neşeli olun ve gözlerinin içine bakın.

Görüşmeyi yapan kişiyi dikkatlice dinleyin. Sorulara eksiksiz cevap verin, konuyu dağıtmayın. Dürüst olun, gerektiğinde sorular sorun? ancak tüm görüşmeyi yönlendirmeyin.

Kendinizden emin olun

Aşırı saldırgan olmayın, alaycı bir tavır takınmayın. İlgili olun, kendinize güvendiğinizi hissettirin. Zayıf değil, güçlü bir ses tonu ile konuşun. Sakin görünün, saygılı olun. Eleştiriye açık olun, sorulara belirsiz cevap vermeyin.

Firma hakkında bilginiz olsun, başvuru mektubunu özenli yazın. Mülakatı yapan kişiye bir hedefiniz ve amacınız olduğunu hissettirin. Size verilecek görevden bahsedilince yüzünüzü buruşturmayın. Önyargılı olmaktan kaçının. Önceki işvereni kötülemeyin. Güçlü yönlerinizi çıkarabilecek fırsatları yakalayın.
Mülakata zamanında gidin, radikal düşüncelere sahip olmayın. Para konusu üzerinde fazlaca durmayın.

Net cevaplar

Özçgeçmişinizdeki uygun olmayan öğeler için mazeret bulmayın, kaçamak cevaplar, bahaneler ileri sürmeyin. Ailenizden şikayet etmeyin, evliliğinizin sorunlarından bahsetmeyin.

halka ve olaylara Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber