Orman yangınlarının 101. şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ederken düşen söndürme helikopterinde şehit olan Orhan Çelik için İzmir'de tören düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızkardeşi, ağabeyinin tabutuna sarılarak, ?Sen bütün hayvanların suyunu verdin, toprağını korudun, ağacını sevdin.? diyerek gözyaşı döktü.

Fethiye ilçesinden havalandıktan sonra düşen helikopterde bulunan beş mürettebattan biri olan Orman Muhafız Memuru Çelik için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene Çelik'in ailesi, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Muğla Valisi Fatih Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Şahin ve mesai arkadaşları katıldı. Türk bayrağa sarılı tabutun başında gözyaşı döken kızkardeşi Hilal Aksoy, ?Abicim, kurban olurum sana. Sen bütün hayvanların suyunu verdin, toprağını korudun, ağacını sevdin.? dedi. Anne Emine ile baba Aydın Çelik çifti ise güçlükle ayakta durabildi. Annesi, tabuta sarıldığı sırada fenalaşarak yere yığıldı. Anne ve kızkardeş, sağlık ekipleri ve yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

Törende konuşan Genel Müdür Kurtulmuşlu, orman yangınlarının 101. şehidinin Orhan Çelik olduğunu belirterek, ?Orman yangınlarıyla mücadeleyi, vatan savunması olarak görüyoruz. Ormansız yurt, vatan değildir. Ormanlar yaşam destek ünitemizdir. Yaşam destek ünitelerine ya kasti vatan hainleri saldırır ya da gafil ve cehalet içindedir.? dedi. Vali Kıraç ise özellikle yaz aylarında en büyük sıkıntılarının İzmir ve Ege Bölgesi için orman yangınları olduğunu söyledi. Bu yıl 77 orman yangınında yaklaşık 200 hektar alanın zarar gördüğünü kaydeden Kıraç, ?Bu yangınları, sadece ağaçların yanması olarak görmüyoruz. Allah'ın yarattığı tüm canlılara karşı yapılan zarar ve ziyandır.? şeklinde konuştu. Kıraç, şehidin yakınlarına başsağlığı, kendisine de Allah'tan rahmet diledi. Daha sonra Karşıyaka İlçe Müftüsü Hamdi Gevher dua etti. Konuşmaların ardından Çelik'in tabutu, cenaze aracıyla Manisa ili Kuşlubahçe Mahallesi'ndeki Hicret Camisi'ne götürüldü. Orhan Çelik'in, ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber