Zayıflama hapından öldüğü iddia edilen genç kadın toprağa verildi

Balıkesir'de zayıflamak için kullandığı ilaçtan sonra kalbi duran ve kaldırıldığı hastanede 33 gün sonra hayatını kaybeden Nilüfer Gülmez (35), Balıkesir merkeze bağlı Akçaköy'de toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baba İbrahim Gülmez, Sağlık Bakanlığını göreve çağırarak, bu tür hapların daha sıkı denetlenmesini istedi.

Balıkesir'de zayıflamak için kullandığı ilaçtan sonra kalbi duran, tekrar çalıştırılarak alındığı yoğun bakımda 33 gündür yaşam mücadelesi veren Nilüfer Gülmez, hayatını kaybetti. Balıkesir merkeze bağlı Akçaköy'de öğle namazından sonra kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlanan Nilüfer Gülmez'in babası İbrahim Gülmez, Sağlık Bakanlığını göreve çağırdı. Baba Gülmez, "Kimse bu ilaçları kullanmasın. Bizim içimiz yanıyor, başka anneler, babalar, kardeşler yanmasın." dedi.

İbrahim Gülmez, söz konusu zayıflama ilaçlarının internet ortamında Tarım Bakanlığı onayı ile hala satışının yapıldığını öne sürdü. Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla ilacın eczanelerden toplatıldığının söylendiğini, ancak buna inanmadıklarını belirten İbrahim Gülmez, "Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı bununla ilgili çalışma yaptılar mı bilmiyoruz. Biz başka canlar yanmasın diye davacı olacağız, elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Çünkü başka bacılarımız, kardeşlerimiz, analarımız ağlamasınlar. Sağlık Bakanlığı'ndan bizim ricamız ve isteğimiz, bu gibi ilaçların daha çok denetlenmesi ve gerekenin yapılması." diye konuştu.

İki erkek, bir kız çocuğu babası olan İbrahim Gülmez, sözlerine şöyle devam etti: "Kızım evde telefonla iş görüşmesi yaptıktan sonra duş almak için banyoya girdi. Banyoda yere düştü, duştan çıktıktan sonra kendini salondaki çekyatın üzerine kendini attı. 'Kolumda uyuşukluk var' dedi. Seni hemen acile götüreceğiz güzel kızım dedim ve götürdük, kalbi hastanede 3 saat durmuş. Kullandığı ürünü bana söyledi. 'Baba kullandım 4 kilo vermişim, ama bıraktım artık' dedi. Bizim içimiz yanıyor. Başka aileler yanmasın. Kardeşler yanmasın, hepimiz perişanız, başkalarının yürekleri yanmasın. Kullanmasınlar."

Özel bir güvenlik şirketinin ortağı olan Nilüfer Gülmez, bir radyo reklamında duyduğu ve internetten sipariş vererek aldığı mango içerikli zayıflama hapını iki gün kullandıktan sonra kalp çarpıntısı şikayetiyle Balıkesir Devlet Hastanesi'ne başvurmuştu. Yapılan tedavisinin ardından şikayetleri geçmeyen genç kadın, 7 Temmuz'da tekrar gittiği hastanede yoğun bakıma alınmıştı. Nilüfer Gülmez, 35 gün verdiği yaşam mücadelesinin ardından dün sabaha karşı hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber