Osmaniye'ye getirilen Suriyeliler Kredi ve Yurtlar Kurumuna yerleştirildi

Suriye'deki olaylardan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Türkiye'ye sığınan Suriyeli vatandaşlardan bir kısmı Osmaniye'ye getirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'dan özel servis araçlarıyla gönderilen ve gece saat 24 sularında Osmaniye'ye gelen Suriyeli sığınmacılar Osmaniye Kredi ve Yurtlar Kurumuna yerleştirildi.

Kadın ve çocuk sığınmacı sayısının fazla olduğu dikkat çekerken bazı yaşlı sığınmacıların fenalık geçirdiği gözlendi. 112 ekiplerinin anında müdahale ettiği hastaların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Sığınmacıları Osmaniye'de Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ve İl Müftüsü Ramazan Çortul birlikte karşıladı.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Suriye'den kaçan 527 sığınmacının Osmaniye'de Kredi ve Yurtlar Kurumuna yerleştirildiğini, sabah ise 280 mültecinin daha geleceğini açıkladı. Vali Cerrah yaptığı açıklamada, ?Her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Sabaha 280 Suriye vatandaşı daha olacak. Beklediğimiz 2 bin civarında Suriye vatandaşı. Bunları okullarımızın, yatılı bölge okullarımızda dahil yurtlarına yerleştirip rahat etmesini sağlayacağız. Ayrıca Cevdetiye'de hazırlıklarını devam ettirdiğimiz 10 bin kişinin kalacağı bir kamp yeri hazırlıkları devam ediyor. 1 Eylül'e kadar tamamlamamız isteniyor. Kızılay, sağlık ve diğer kurumlarla beraber çalışmalarımız olacak. Özel İdare olarak yer düzenlemesi çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede de burayı bitirip 1 Eylül'den sonrada gelecek 10 bin civarındaki Suriye vatandaşını Cevdetiye Beldesine yerleştireceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber