Bakan Eker Muş'ta bir odada yaşayan 5 çocuklu aileyi ziyaret etti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ziyaret ettiği muhtaç aileye, yaşadıkları ev sorununun çözüleceği müjdesini verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'ta bulunan Bakan Mehdi Eker, iftar yemeğinin ardından ihtiyaç sahibi 5 kişilik Yaşar ailesini ziyaret etti. Muratpaşa Mahallesi'nde tek odalı toprak evde yaşayan 79 yaşındaki Süleyman Yaşar ile görüşen Bakan Eker, aile bireyleriyle Kürtçe sohbet etti. Evde kendisine çay ikram edilen Bakan Eker, evin çocuklarının eğitim konusuna değinde ve eğitimde motivasyonun önemli olduğunu vurguladı. Bakan Eker, "Motivasyon insanın içindedir, fiziki şartlarında değil. Bizim de yetiştiğimiz ortam maddi olarak bundan çok farklı değildi. Çocuklar çok zeki ve hepsi oldukça başarılı. Ailenin ev sorununun çözümü için Vali Bey'le görüştüm ve ailenin ev sorunu çözülecek" dedi.

Aile ile bizzat kendisinin ilgileneceğini söyleyen Vali Ali Çınar, Yaşar ailesine ev kiralayacakları ve ev kirasını da karşılayacakları sözünü verdi. Ali Çınar, aileye her türlü desteği de vereceklerini kaydetti.

Bir gazetecinin küçükken ne olmak istiyorsunuz sorusuna tebessümler ile gülümseyen Eker, doktor olmak istediğini ama veteriner hekimi olduğunu söyledi.

Kentte temaslarını sürdüren Bakan Eker, fakir aile ziyaretinin ardından teravih namazını kılmak üzere Hacı Şeref Camisine geçti. Teravih namazı sonrası kahvehanede çay içen vatandaşlar ile sohbet eden Eker, vatandaşların sıkıntı ve isteklerini not aldırdı. Ardından kentte bulunan taziye ziyaretlerinde bulunan Eker baş sağlığı mesajlarının ardından ziyaretlerine devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber