Bin 500 kişi gelmeyince tek başına terörü protesto etti

Kocaeli'de demir işçiliği yapan Mustafa Işık, bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden terörü protesto etmek için sözleştiği bin 500 kişi gelmeyince tek başına gösteri yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık bin 500 kişi, bir sosyal paylaşım üzerinden bir araya gelerek İzmit'te terörü protesto yürüyüşü gerçekleştirmek için sözleşti. Kentte demir işçiliği yapan Mustafa Işık, saat 21.00 sıralarında bin 500 kişinin eylem için sözleştiği Cumhuriyet Parkı'ndaki söz konusu alana geldi. Parkta sözleştiği grup üyelerini bekleyen Işık, toplanma zamanının üzerinden yarım saat geçmesine rağman kimse gelmeyince hayal kırıklığına uğradı.

Kimse gelmeyince tek başına eylem yapmaya karar veren Işık, Merkez Bankası önünden hareket edip, sloganlar atarak Sabri Yalım Parkı'na yürüdü. "Şehitler ölmez, Vatan bölünmez", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atarak yürüyen Işık'a, çevredeki vatandaşlar meraklı gözlerle baktı. Işık,

"Yazıklar olsun Kocaelililere, şehitlerimize sahip çıkamadınız" diyerek eyleme katılmayanlara tepki gösterdi.

Eylem sonrası Sabri Yalım Parkı'na gelip Türk bayrağını Özgürlük Anıtı'na asan ve bir açıklama yapan Işık, "Koskocaman İzmit'te, nüfusu bu kadar çok olan bir şehirde bir tek benim gelmem çok ayıptır. İzmit'te yaşayan bir vatandaş olarak bütün İzmitlileri kınıyorum. Facebook'ta arkadaşlık sayfasında etkinlik olarak gördüm, etkinlik olarak katılmak için ben de geldim, duyarsız kalmadım, şehitlerimiz için Allah'tan da rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Ama bu şekilde İzmit'teki vatandaşların böyle duyarsız kalması çok ayıp. Türkiye'de bu etkinlik için 10 binden fazla kişi vardır, İzmit'te ise bin 500 kişi ama tek ben geldim ve yürüyüşü tek başıma gerçekleştirdim. Gerçekten sitemliyim. Ülkemiz, vatanımız için şehit olan abilerimiz olsun, kardeşlerimiz olsun, bu vatan için şehit düştüler ama hiç bir vatandaşımız da tepki göstermiyor, bunu da Kocaeli'nde gördük" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber