14 yaşındaki öğrenci: Ailem kötü davranınca kaçtım

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURCU ÇALIK

SABAH'ın takibiyle bir köy evinde yakalanan öğretmen Mesut Temizkan'ın tecavüz ettiği 14 yaşındaki A.A. konuştu: Beni aileme vermeyin. Kötü davranılınca ikinci kez rızamla kaçtım

SABAH'ın 14 yaşındaki öğrencisini 2 kez kaçırıp tecavüz eden ve 190 gündür aranan öğretmen Mesut Temizkan'ın yakalanmasıyla ilgili manşeti büyük yankı uyandırırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, küçük kızın koruma altına alınması kararını verdi. Ciddi bir travma geçirdiği saptanan A.A. devlet korumasında tutulacak ve düzenli olarak psikolojik yardım alacak.

BAKAN ŞAHİN'DEN ÖZEL İLGİ

Tam 190 gündür aranan öğretmen Mesut Temizkan ile kendisinden 20 yaş küçük öğrencisi A.A.'nın bulunabilmesi için SABAH Özel İstihbarat'ın bir ay süresince yürüttüğü ısrarlı takip, öğretmenin kıskıvrak yakalanmasını, küçük kızın da kurtarılmasını sağlamıştı. Aile Bakanı Fatma Şahin'in verdiği talimatla, Sakarya İl Müdürlüğü'nde görevli sosyal çalışmacılar, 14 yaşındaki A.A. için hızla harekete geçti. A.A.'nın durumunu inceleyen uzmanlar, devlet korumasına karar verdi.

'TRAMVANIN SONUCU OLABİLİR'

Yaşadığı olaylar nedeniyle ciddi bir travma geçiren A.A. bakanlık yetkililerine ailesinin yanında kalmak istemediğini söyledi. Öğretmeni tarafından ilk kaçırılışının ardından ailesinin de kendisine kötü davrandığını ifade eden A.A., bu nedenle öğretmeniyle ikinci kez kendi rızasıyla kaçtığını dile getirdi. Ailenin gerçekten böyle bir muamelesinin olup olmadığı soruşturmalar sonucunda belli olacakken, uzmanlar A.A.'nın bu ifadeleri geçirdiği travmanın etkisiyle de söyleyebileceği üzerinde duruyor.

81 VALİLİĞE TALİMAT VERİLMİŞTİ

A.A.'nın ilk kaybolduğu günden bu yana Aile Bakanlığı'nın da konuyu yakından takip ettiği öğrenildi. Kızlarının kaybolması sonrasında ailenin yaptığı başvurular üzerine Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, küçük kızın bulunması için 81 ilin valilik ve emniyet müdürlüklerine yazı gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber