2013'te IMF'ye borç kalmayacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın iftarında konuşan Başbakan Erdoğan, '2013 yılının muhtemelen nisan ayında IMF'ye borcumuz sıfırlanmış olacak. IMF'den borç alan ülke değil, IMF'ye borç veren ülke olacağız'dedi.

ŞAMİL KUCUR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, teknik konularda mutabakatın sağlanmasının ardından, IMF'ye Meksika'da söz verdik 5 milyar dolara kadar borç verebilecek. Görüşmeler devam ediyor" dedi. Başbakan Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nın WOW Otel'de düzenlediği iftarda yaptığı konuşmada, 'Merkez Bankamızın en son döviz rezervleri açıklandı ve yeni rakamlarla tarihimizin yeni ve çok yüksek bir rekorunu elde ettik. Yıl sonu itibarıyla 100 milyar dolar hesabını yaparken, 2002 yılında, biz göreve geldiğimizde 27,5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervlerimiz, şu an itibarıyla 103 milyar 114 milyon dolara ulaştı' diye konuştu.

Görevi devraldıklarında Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun 23,5 milyar dolar seviyesinde olduğunu ifade eden Erdoğan, bu borcun bugün itibarıyla 1,7 milyar dolara indiğini 2013 yılının ilk yarısında, muhtemelen nisan ayında da artık Türkiye'nin IMF'ye borcu sıfırlanmış olacağını kaydetti. Erdoğan, 'IMF'den borç alan ülke değil, IMF'ye borç veren ülke konumuna yükseliyoruz. Türkiye, teknik konularda mutabakatın sağlanmasının ardından, IMF'ye Meksika'da söz verdik 5 milyar dolara kadar borç verebilecek, bunun da görüşmeleri şu anda devam ediyor.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber