Amatör dağcılar, 5 saat sonra kurtarıldı

Bursa'da Uludağ'a çıkmak isterken havanın kararması sonucu Bakacak mevkinde mahsur kalan iki amatör dağcı arkadaş, yaklaşık 5 saat sonra kurtarıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, saat 19.00 sıralarında Emre Erdem (16) ve Evren Solar (31) Uludağ'a çıkmak istemesiyle başladı. Edinilen bilgiye göre, amatör olarak dağ sporları ile ilgilenen iki arkadaş, Fidye kızık köyü mevkiindeki patikadan Uludağ'a doğru tırmanmaya başladı. Bakacak mevkiine geldiklerinde havanında karaması ile geri dönmek isteyen iki arkadaş, geldikleri yolu bulamayınca dağın eteklerinde mahsur kaldılar. '156' jandarmaya haber veren Evren Solar ve arkadaşı Emre Erdem'e yolların engebeli olması nedeniyle saat 00.30'da ulaşılabildi. Jandarma ve Arama Kurtarma ekiplerinin yardımıyla jandarma karakoluna getirilen iki amatör dağcının yaşadıkları şoku üzerinden atamadıkları görüldü. Ailelerine kavuşan iki arkadaştan Evren Solar, "Bakacak mevkine çıktığımızda Cumalıkızık köyünden aşağı inmeyi planlıyorduk ama yolumuzu kaybettik. Bizi kurtaran Jandarma ve Arama Kurtarma ekiplerine teşekkür ederiz" dedi.

Sağlık durumları iyi olduğu ifade edilen iki amatör dağcı, jandarma karakolunda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber