Cem Vakfı Şube Başkanı Kılıç: Halk olarak bizler burada iç içeyiz, omuz omuzayız

Cem Vakfı Amasya Şube Başkanı Haydar Kılıç, Anadolu insanının yüreğinde her zaman var olan kardeşlik bağlarını, elden geldiği kadar güçlendirmek istediklerini belirterek, "Bu coğrafyada bugüne kadar kimseyi kavga ettiremediler, bundan sonra da ettiremeyecekler. Halk olarak bizler burada iç içeyiz, omuz omuzayız, yan yanayız. Bu birliktelik büyüyerek devam edecektir.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cem Vakfı'nın Şehzadeler Gezi Yolu üzerinde düzenlediği Ramazan'a özel program, Amasyalılar tarafından büyük ilgi gördü. Özgür Akkız ve Soner Ağaoğlu ardından Eren Canbolat ve Sultan Şahin tarafından deyişler ve tevhitlerin seslendirildiği programda yapılan semah gösterileri sonrası, birlik ve beraberlik duaları yapıldı, mesajlar verildi.

Programa katılan Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, ?İşte bizim milletimiz, bizim ülkemiz, bizim Amasyamız budur. Her zaman bir aradadır ve bir arada bulunacaktır. Hain eller bizi ne kadar bölmeye çalışırlarsa çalışsınlar, biz her zaman için tek yürek olarak, her gün her saat atmaya devam edeceğiz.? dedi.

Cem Vakfı Amasya Şube Başkanı Haydar Kılıç da Cem Vakfı olarak bütün inançlara saygı duyduklarını, aynı gözle baktıklarını ifade etti. Bunun, Alevilerin genelini temsil eden bir düşünce olduğuna işaret eden Başkan Kılıç, "Amasya'da Ramazan ayında yapılan etkinliklerde, Cem Vakfı olarak dayanışma içerinde olduğumuzu göstermek istedik. Anadolu insanının yüreğinde her zaman var olan kardeşlik bağlarını, elimizden geldiği kadar güçlendirmek istedik. Bu konuda başarılı olabildik ise ne mutlu bizlere. Gördüğünüz gibi programa çok büyük katılım oldu, demek ki insanımız bu projemizi onayladı. Biz istiyoruz ki hiçbir güç, ülkemizdeki halkı Alevi, Sünni diyerek veya başka teraneler ile kavga ettiremesinler. Bu coğrafyada bugüne kadar kimseyi kavga ettiremediler, bundan sonra da ettiremeyecekler. Halk olarak bizler burada iç içeyiz, omuz omuzayız, yan yanayız. Bu birliktelik büyüyerek devam edecektir.? ifadelerini kullandı.

Programı izlemek için gelen vatandaşlara büyük boy semaverler ile hazırlanan çaylardan ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber