Arabalar ırmakta yıkanıyor

Bartın ırmağında yaşanan balık ölümleri Bartın'da yaşayanların dikkatini çekerken, ırmakta araçların yıkanmasına tepki büyüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen günlerde üst üste Bartın ırmağında yaşanan balık ölümleri vatandaşların tepkilerini çekerken, balıkların oksijen yetersizliği, fabrikaların kimyasal atıkları ve Çağlayan'da deterjanlarla yıkanan otomobillerden akan suların neden olduğu iddiaları ortaya atıldı.Bakanlıktan yapılan açıklamada Bartın ırmağındaki balıkların oksijen yetersizliğinden öldüğü belirtildi. Ancak bölgede geçimini balıkçılıkla sağlayan vatandaşlar, balıkların fabrikaların kimyasal atıkları ve Çağlayan'da yıkanan araçların pisliklerinden öldüğünü iddia etti. Çağlayan mevkiinde deterjanla yıkanan otomobillerden akan yağ ve benzeri atıkların ırmağa karışarak balıkları öldürdüğünü iddia eden balıkçılar, ?Çağlayan'da her gün en az 10 araba yıkanıyor. Bunların yağları ve pislikleri ırmağa akıyor balıkları öldürüyor. Balıklar gibi ırmakta yaşayan diğer canlılar da bu kirlilikten etkileniyor? dedi.

Yapılan uyarılara rağmen Çağlayan mevkiinde vatandaşlar araçlarını deterjanla yıkamaya devam ediyor. Irmaktaki kirlilik de göze çarpıyor. Deterjanla yıkanan araçlardan dökülen yağlar ırmağın üzerinde kirli bir tabaka oluşturuyor. Irmakta araba yıkanmasına tepki gösteren bir vatandaş, ?Uyarılara aldırış etmiyorlar. Denetimler de yapılıyor. Artık ırmağı kirletenlere rekor ceza kesilmeli. Irmaktaki balıklar ve canlılar ölmemeli? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber