2 PKK'lının üzerlerinde çıkan mühimmatlar sergilendi

Van-Başkale karayolunun Yolmaçayır köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından başlatılan operasyonda biri yaralı olmak üzere yakalanan 2 teröristin üzerinden çıkan malzemeler sergilendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van-Başkale karayolunun Yolmaçayır köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından başlatılan operasyonda biri yaralı olmak üzere yakalanan 2 teröristin üzerinden çıkan malzemeler sergilendi.

Cuma günü Yolmaçayır köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından başlatılan operasyonda, biri yaralı olmak üzere 2 terörist sağ olarak yakalanmıştı. Yakalanan PKK'lılarla birlikte 2 adet kaleşnikof marka piyade tüfeği, 5 adet Rus yapımı savunma tipi el bombası, 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet el dürbünü, 1 adet kamera, 13 adet şarjör, çok sayıda mermi ile 8 kutu ilaç ve 1 adet metal tarama cihazı, 3 adet hücum yeleği ve terörist kıyafeti ele geçirilmişti.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin 3 kişi olduğunun tespit edilmesi üzerine bölgede yürütülen operasyonda bir mağaranın bulunduğu ve burada 10 tane savunma tipi Rus yapımı el bombası ele geçirildiği belirtildi. Bölgede operasyonlar devam ederken, yakalanan malzemeler ise basın için sergilendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber