Toroslarda 100 hatıllı ve düğmeli ev Uzak Doğulu turistleri ağırlamayı bekliyor

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, İstanbul, Kapadokya ve Karadeniz Bölgesi'ne gelen Uzak Doğulu turistleri Toroslara çekeceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'ye daha fazla Çin, Japon, Güney Kore ve Uzak Doğulu turist gelmesi için çalışma başlattıklarını belirten Arıcı, Cihan'a yaptığı açıklamada, Uzak Doğulu turistlerin Avrupalı, Rus ve İskandinav turistler gibi deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra kültür, eko ve agro turizmini tercih ettiğini kaydetti. Uzak Doğulu turistlerin, ülkede en fazla İstanbul ve Kapadokya bölgesine geldiğini belirten Arıcı, bunu Toroslara da çekmek için çalışma yaptıklarını ifade etti.

Antalya bölgesinde kültür ve arkeoloji turizminin yaygınlaşmasında Side Antik Kent'i rol model seçtiklerinin altını çizen Arıcı; Akseki, İbradı, Elmalı ve Ormana beldesinde bulunan 100 hatıllı (harçsız) ve düğmeli evi Antalya'nın ikinci Safranbolusu yapacaklarını söyledi.

Antalya'ya gelen Çin, Japon ve Güney Koreli turistlerin Side Antik Kent, Xanthos, Termessos, Tlos, Letoon, Perge, Olimpos, Myra, Sagalossos, Selge ve Alanya Kalesi'ni görmek istediğini hatırlatan Arıcı, agro turizmi kapsamında bunu Korkuteli, Kaş, Gündoğmuş, Akseki, İbdarı, Finike ve Demre'de yaygınlaştıracaklarını kaydetti. Arıcı, "Toroslarda agro turizmini yaygınlaştırmak istiyoruz. Torosların Uzak Doğulu turist ağırlama potansiyeli yüksek. İbradı, Gündoğmuş, Elmalı, Korkuteli, Akseki ve Ormana'da 100 düğmeli ve hatıllı ev Çin, Japon ve Güne Koreli ağırlamayı bekliyor. Bunu yılın 12 aya yaymak istiyoruz. Çinli, Japon ve Güney Koreli turistlerin Torosların doğal güzelliği, köy yaşamı, Yörük hayatı ve doğal zenginlikleri ve kültürel değerlerimizi yakından tanımasını istiyoruz." dedi.

Öte yandan, Antalya Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Side destinasyonunda turizmi 12 aya yamak için Uzak Doğulu turist ağırlama çalışması başlattıklarını söyledi. 2012 kış sezonunda 100 bin Uzak Doğulu turisti Side'de ağırlamak için Alman Berlin Fuarı'nda çalışma yaptıklarını belirten Uçar, son 3 yıl içinde bölgelerine gelen Çinli, Japon ve Güney Koreli turist sayısında yüzde 20'lik artış olduğunu ifade etti. Uçar, "Uzak Doğulu turistler kültür turizmini tercih ediyor. Özellikle Çinli turist potansiyelini iyi değerlendirmek istiyorum. Bölgemizin tanıtımını Kültür ve Turizm Bakanlığı Çin'de yapıyor. Bu sene ilk etapta 100 bin Uzak Doğulu turisti ağırlamak istiyoruz. Çinli turistler Side'yi seviyor." diye konuştu.

Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği (TOYÖKÜD) Başkanı Ömer Gürler de proje kapsamında bu sene 20 Güney Koreli öğrenciyi Yörük kültürünü yakından tanıması için Dumanlı Yaylası'nda çadırda ağırladıklarını söyledi. Gürler, 2013'de Türk-Güney Kore dostluğunu geliştirmek için Yörük çadırında 30 Güney Koreli öğrenciyi ağırlayacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber