Siirtlilerden CHP Milletvekili Nazlıaka'nın KPSS açıklamasına tepki

Siirtliler, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucunda, iller sıralamasında Siirt'in genel kültür testinde birinci olmasıyla ilgili CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın Twitter mesajına tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün açıklanan KPSS'ye katılan adayların sonuçlarına göre, genel kültür testinde Siirt'in birinci sırada yer almasıyla ilgili olarak CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın, "KPSS sonuçlarına göre genel kültürde en başarılı il Siirt'miş. Sınavın adil olduğuna inansam 'Bravo Siirt' diye haykırırdım." şeklindeki mesajı Siirtlilerin tepkisine neden oldu.

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Twitter mesajında Siirt'in başarısının sadece KPSS ile sınırlı olmadığını belirterek, "Siirt, sadece KPSS'de değil ÖSYM'de ve TÜBİTAK yarışmalarında da üstün başarı kazanmıştır. Siirt, eğitime yaptığımız yatırımların bir neticesi olarak son yıllarda gerçek başarıyı yakalamıştır. Açıklamanızla Siirt'in başarısını gölgelemek gibi bir kastınızın olmadığına inanıyoruz, ancak gerçek düşüncenizi yansıtan yeni bir açıklama bekliyoruz." dedi.

CHP İl Başkanı Nevaf Bilek de milletvekilinin açıklamasına tepkili olduklarını belirterek, "Bu açıklama bütün Siirtliler gibi bizi de üzmüştür. Açıklamada belirtilen görüşlere katılmıyoruz. Siirtliler tepkilerinde haklıdırlar. Şiddetle kınadığımız bu açıklama için, genel merkez yetkilileri ile görüştüm ve parti mevzuatı çerçevesinde gereken işlemlerin yapılmasını istedim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber