Güventaş AB Dil Pasaportu kazandı

Merve Eğitim Kurumları'na bağlı Özel Güventaş Anadolu ve Fen Lisesi, yabancı dil eğitiminde Uluslararası geçerliliğe sahip KET-PET-FCE sınavlarında büyük bir başarıya imza attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜVENTAŞ ŞOV

Güventaş'tan sınavlara katılan öğrencilerden 14'ü KET, 8'i PET, 9'u da FCE sınavını başarıyla geçti. Güventaş Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Ahmet Demirbaş, "Sınavlarda elde edilen bu başarılar sayesinde öğrencilerimiz AB Dil Pasaportu'na sahip oldu. FCE sınavında başarılı olan öğrencilerimiz ise Türkiye'deki tüm üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıfından muaf sayılacak." dedi.

BAŞARI TESADÜF DEĞİL

Güventaş Anadolu ve Fen Lisesi'nin KET-PET-FCE sınavlarındaki başarısının mimarlarından biri olan okulun

İngilizce Zümre Başkanı Hatice Özer, ?Güventaş Anadolu ve Fen Lisesi olarak hedefimiz milli değerlerimizi korurken, öğrencilerimizi birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda okulumuzda yabancı dil eğitimine ayrı bir önem verilmektedir. Her yıl okulumuza kayıt yaptıran bütün öğrencilerimiz dört temel alandan (okuma, dinleme, yazma, konuşma) dil seviye belirleme sınavına tabi tutulurlar. Seviyesi belirlenen öğrenci, eğitim süresi boyunca seviyesine uygun bir grupla dil öğrenir. Kur sistemi olarak adlandırılan bu uygulamada öğrenciler farklı şubelerde de olsa yabancı dil dersinde seviyesine uygun sınıfta ders görür. Okutulan kitaplar ise Cambridge Üniversitesi'nin ilgili gruplara tavsiye ettiği kaynaklardır.? diye konuştu.

HER ALANDA BAŞARILI OKUL

Güventaş Anadolu ve Fen Lisesi'nin her alanda başarı hedefi olan ve bu hedefe ulaşan bir okul olduğunu belirten Okul Müdürü Ahmet Demirbaş, "Okulumuzun her alanda elde ettiği başarılar eğitim kalitesini ve başarı çıtasını yükseltiyor. Disiplinli ve sistemli çalışmalar sayesinde okulumuz 2012 YGS'de Türkiye 9'su 2012 LYS'de ise MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye 3.sü, MF-1 ve MF-4 puan türlerinde ise Türkiye 4.sü çıkartarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Güventaş Anadolu ve Fen Lisesi kalitesini ve başarısını ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarında elde ettiği başarılarla da perçinlemiştir.? şeklinde konuştu. Demirbaş, bir yıl boyunca hafta içi ve sonu etütleriyle KET-PET-FCE sınavlarına hazırlanan öğrencilerin gayretlerinin karşılığını aldıklarını ifade ederek öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber