Yörük derneğine iftarlı açılış

Antalya'nın Aksu ilçesinde kurulan Kötekli Yörükleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, vatandaşlara verdiği açılış iftarıyla faaliyetlerine başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derneğin açılışına Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, Aksu Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar yemeği de verilen açılışta konuşan Antalya Kötekli Yörükleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Altıntaş, tüm katılımcılara teşekkür etti. Altıntaş, ?Türklüğün mayası olan Yörükler, tarih boyunca ülkesine hizmet etmiştir, bundan sonrada etmeye devam edecektir.? dedi.

İlk görevini 40 yıl önce Kötekli Mahallesi'ndeki okulda yapan emekli öğretmen Özgül Aytaç Altekin de derneğin davetlisi olarak açılış törenine katıldı. Konuşma yapması için kürsüye davet edildiğinde duygulanan Altekin, torun sahibi olmuş öğrencilerini karşısında görünce gözyaşlarına hâkim olamadı. İlk öğretmenliğini Kötekli İlköğretim Okulu'nda yaptığını anlatan Altekin, kendisini unutmayan öğrencilerine de teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber