15 yıldır kalp gözüyle her işini kendi yapıyor

Erzurum'un Oltu ilçesinde 15 yıl önce kocasının ölümünün ardından her işini kendi yapmaya başlayan doğuştan gözleri görmeyen Meryem Ot, bir çocuğu ve hasta annesiyle yaşam mücadelesi veriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aslanpaşa Mahallesi'nde ikamet eden ve doğuştan gözleri görmeyen 45 yaşındaki Meryem Ot, 15 yıl önce kocasının ölümünden sonra kucağında 15 aylık oğlu İsa ile bir başına kalınca annesinin yanına sığındı. Geçen zaman içerisinde annesinin de psikolojik hasta olması nedeniyle evdeki yaşamı daha da zorlaşan Meryem Ot, üç ayda bir aldığı bin TL'lik özürlü maaşının dışında herhangi bir gelirinin olmadığını ifade etti.

İlk zamanlar az da olsa ışığı hissedebildiğini ancak son 5-6 yıldır artık hiçbir şey göremediğini dile getiren Meryem Ot, evdeki yaşamını sürdürmek için eşyaların yerlerini ezberlediğini ancak yine de ocağı ve sobayı yakarken ellerini yakmaktan kurtulamadığını dile getirdi. 15 yıldır gözleri için hiç hastaneye gitmediğini aktaran Meryem Ot, "Hayattan hiçbir zaman kopmadım, hayata umutla sarıldım. Ancak yaşam benim için artık bir hayli zorlaştı. Sevgi ve ilgiye ihtiyacım var. Belki gözlerim yapılabilecek bir ameliyatla açılır, kim bilir" diyerek yetkililerden maddi ve manevi destek istedi.

Hayırsever bir vatandaşın iki odalı evinde kira ödemeden oturan Meryem Ot'a yine en büyük desteği komşuları veriyor. Gözleri görmemesine rağmen büyük bir azimle hayata tutunan Meryem Ot, yaptığı elişi ürünleri satarak geçinmeye çalışıyor. Özürlü maaşından başka herhangi bir sosyal güvencesi ve geliri olmadığını aktaran Meryem Ot, evinin bütçesine katkı sağlamaya çalışıyor.

Evdeki her işini zorlukla da olsa kendi başına yapmaya çalıştığını belirten Meryem Ot, defalarca ocağı yanarken unuttuğunu, evden dışarı çıkmaya cesaret edemediğini de dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber