İzmir-Konya tren seferleri 16 Agustus'ta başlıyor

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş; İzmir Konya tren seferlerinin 16 Ağustos tarihinden itibaren yeniden başlayacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Milletvekili İsmail Güneş yolcu taşımacılığında önemli bir yeri olan tren seferlerinden Uşak halkının da yararlanacağını belirterek, yaptıkları girişimler sayesinde yolcuların daha konforlu bir tren yolculuğu yapacağını söyledi. Hükümetin hayata geçirmek istediği hızlı tren projesi ile ilgili çalışmalarında devam ettiğini söyleyen İsmail Güneş, ?Hızlı tren projeleri tamamlandığında halkımız daha kısa sürede daha güvenli ve konforlu seyahat etme imkanı bulacak? dedi.

16 Ağustos tarihinde başlayacak tren seferlerinin vatandaşlara ulaşımda alternatif imkanı sunacağını da belirten İsmail Güneş, ?Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü nezdinde bu konuda girişimlerde bulunduk. Bölge insanı trenle akşam geç saatte İzmir'den Uşak'a geliş imkanı bulacak. Aynı zamanda Konya ve Afyon'a ulaşımı sağlayacak sefer istedik. Konya- İzmir seferleri Nisan ayında seferlere başlaması gerekiyordu fakat Alaşehir -Eşme hattı yol yenileme çalışmaları istenilen sürede tamamlamadığı için seferler ertelendi. Saat 22.:00 de İzmir'den kalkan tren saat 03 gibi uşak'ta olacak. Sabah saatlerinde de Konya'da olacak. Yine Konya'dan saat 22 gibi hareket edecek tren saat 05.00 gibi Uşak'a sabah saatlerinde İzmir'e ulaşacak. Böylece hemşerilerimiz İzmir'e alternatif yolculuk imkanı bulacak. Biz bu hizmetlerden çok hızlı tren projesine önem veriyoruz. Ankara-İzmir hızlı tren projesinde çalışmalar devam ediyor. Proje tamamlandığında ilimize de katkı sağlayacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber