Ailesi: Aygün, Kürt sorununun diyalogla çözümünden yanaydı, serbest bırakılmalı

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'nün ailesi yazılı bir açıklama yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aygün'ün Kürt sorununun demokratik taleplerine destek verdiğini, sorunun diyalogla çözümünden yana olduğunu belirten ailesi, böyle birinin kaçırılmasının üzüntü verici olduğunu bildirdi. Aile, Hüseyin Aygün'ün bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Açıklamada, ?İnsan hakları savunucusu, hak arayanın her zaman yanında olan ve Kürt sorununun diyalog ve demokratik taleplerine destek veren birinin bu olaya maruz kalması çok üzüntü verici.? denildi.

Tunceli-Ovacık kara yolu üzerinde dün saat 18.30 sıralarında kaçırılan CHP Tunceli Milletteki Hüseyin Aygün'ün ailesi yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada kaçırma olayının meydana geliş şekli aktarıldıktan sonra, ?Hüseyin Aygün, gerek milletvekilliği, gerekse avukatlığı döneminde her zaman insan hakları mücadelesi veren, Kürt sorununun diyalog ve demokratik yöntemlerle çözümünden yana olan, tüm ezilenlerin hak arama taleplerine destek olan bir kişi olduğu pratiği ile tüm kamuoyunun bildiği bir gerçektir. Şiddete karşı düşünceleri ile tanınan bir kişinin bu anlamda maruz kaldığı olaydan ötürü büyük üzüntü içerisindeyiz.? ifadelerine yer verildi.

Türkiye'de, Kürt, Alevi ve tüm sorunların tek çözüm adresinin demokrasi olduğuna vurgu yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: ?Biz Hüseyin Aygün'ün ailesi olarak yaşanan şiddet ortamında mağdur olan herkesin acısını paylaşıyoruz ve Dersim halkının iradesinin bir temsilcisi olan Hüseyin Aygün'ün bir an önce bizlere kavuşması için serbest bırakılmasını istiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber