Ölüme sebep olan polis gözaltında, ekip arkadaşı açığa alındı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, açtığı ateş sonucu Emrah Barlak'ın ölümüne sebep olan polis memuru gözaltına, ekip arkadaşı da açığa alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cennetçeşme Mahallesi'nde görev yapan asayiş ekibine ait araç, dün (12 Ağustos) Limontepe semti 3820 Sokak'ta, Erhan B.'nin (20) kullandığı ve plakası açıklanmayan otomobille çarpıştı. Kazanın ardından tutanak düzenlemek ve sürücü hakkında ehliyeti bulunmadığı için işlem yapmak isteyen polislerle Erhan Barlak arasında tartışma çıktı. Tartışmaya, Erhan Barlak'ın ağabeyi Emrah Barlak (26) ve yakınları Faruk Karhan (29) de karışmasıyla büyüyen olayda ekipte yer alan ve ismi açıklanmayan bir polis memuru, etrafında biriken ve üzerine yürüyenleri dağıtmak için biber gazı sıkarak müdahale etti. Arbede sırasında polis memurları, biber gazı sıktıktan sonra havaya ateş etti. Adı açıklanmayan polis memuru, meslektaşının üzerine sandalyeyle saldırıldığını görünce silahını tekrar ateşledi. Bu sırada Emrah Barlak karnından, kardeşi Erhan Barlak ve Faruk Karhan ise bacaklarından yaralandı. Yoldan geçen Halil Altun'da seken bir kurşun sebebiyle hafif yaralandı. Emrah Barlak hastanede hayatını kaybederken diğerlerinin tedavisinin devam ettiği belirtildi. Barlak, otopsiden sonra ailesi tarafından alınarak öğle namazının ardından toprağa verildi.

Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan zanlı polis memuru, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Olaya karışan ekip arkadaşı ise açığa alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber