Canik'in önceliği eğitim

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, çocuklarla birlikte iftar açtı, başarılı öğrencileri ödüllendirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Karadeniz Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (KEYDER) Canik Kültür Merkezi'nde verdiği iftar programına konuk oldu. KEYDER Başkanı Ömer Kabaş, Canik Belediyesi Anaokulu ve Akıl Küpü Etüt Merkezi (CAKEM) Müdürü Ahmet Emrah Gökçe ve CAKEM öğrencileri ile velilerin katıldığı iftarda Başkan Genç, çocuklar ve velilerle birlikte iftarını açtı.

İftar yemeğine velileri ile birlikte katılan çocuklarla yakından ilgilenen ve minikleri seven Başkan Genç, öğrencilere nasihatlerde de bulundu. Başkan Osman Genç, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 1. olan öğrencileri ise ödüllendirdi. Önceliklerinin eğitim olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Sizleri çok seviyoruz. Geleceğimiz sizlerin iyi yetişmesine bağlı. Derslerinizde başarılı olmanız önemli, fakat daha önemli olan 'Hayat Başarısı'dır. Hayatta başarılı olacak nesiller yetiştirmek en büyük gayemiz" dedi.

Samsun'da ve bölgede eğitime en çok yatırımın Canik'te yapıldığına işaret eden Başkan Genç, "Bütün okullarımızın bahçe, duvar, oyun alanı, boya, sıva gibi fiziki eksikliklerini giderdik, şimdi teknolojik donanımlarını yapıyoruz. Okullarımıza kütüphaneler yapıyoruz. İlçemizde 14 yeni eğitim yuvası açtık. Öğrencilerimize daha kaliteli eğitim alanları oluşturuyoruz. Artık bir marka kolejimiz ve bir üniversitemiz var. Biz bütün bunları yaparken siz çocuklarımızdan tek beklentimiz geleceğe iyi hazırlanmanız. Çünkü geleceğimizi şekillendirmek sizlerin elinde" diye konuştu.

İftar yemeğinin ardından CAKEM öğrencileri Canik Kültür Merkezi'nde Ramazan etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ve Küçükeller Tiyatro Grubu oyuncuları tarafından yapılan Hacivat-Karagöz, Meddah, Aşuk ile Maşuk ve tiyatro gösterilerini izledi. Çocuklar gösteriler boyuncu keyifli anlar geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber