Adıyaman OSB genişliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) yatırımcı ve işadamlarını ziyaret ederek, ilgililerle OSB'nin genişletilmesi konusunda görüşmelerde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Aydın, Adıyaman OSB'nin tüm parsellerinin dolu olması nedeniyle yatırımcının yatırım yapmak için yer aradığını belirterek, kendilerinin OSB'nin genişlemesi için çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti. İşadamlarıyla sohbet eden ve işletmelerin genel durumları hakkında bilgi alan Aydın, daha sonra OSB Müdürü Yüksel Önal, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sait Uluçay, OSB Mütevelli Heyeti Başkanvekili Kadir Çelenk ile birlikte OSB'nin genişletilmesiyle ilgili görüşmeler yaptı. Aydın, OSB'nin genişletilmesi hususunda önemli adımlar atıldığını belirterek, yeni teşvik yasasından yatırımcının daha fazla faydalanması için OSB'nin genişletilmesinin çok önemli olduğuna işaret etti. "Yeni teşvik yasasından daha fazla faydalanmamız için OSB'nin genişletilmesi gerekiyor. İlgili bakanlıkla görüşüldü ve genişletme için kamu yararı kararı alındı" diyen Aydın, şöyle konuştu:

"Şimdi kıymet takdir komisyonu oluşturuldu. Vatandaşlarla birebir görüşülüyor. Amacımız uzlaşıyla çözmek. Yatırım için talepte bulunan işadamlarına yeni alanlar oluşturacağız. OSB'de 59 yeni parsel oluşturuyoruz. Yakın zamanda olacak bu işlemler bitecek. Adıyaman Yeni Teşvik Yasası'nda 5'inci bölgede ama OSB'de yapılacak tüm yatırımlarda 6'ncı bölgenin yatırımlarından istifade edilecek. Bunun için OSB'nin genişlemesi şart. Tüm yatırımcıları buraya davet ediyoruz."

Türkiye'nin ekonomisinin büyüdüğünü vurgulayan Aydın, "Ülkemiz 79 yılda 230 milyar dolarlık milli gelire sahipken, biz 10 yılda bunu 735 milyar dolara çıkarttık ve son on yılda Türkiye'yi en az üç kat büyüttük. Dünyada ekonomik kriz varken, dünyanın büyük bankaları batarken, güçlü ülkeler iflasın eşiğindeyken, Türkiye dünyada en çok büyüyen iki ülkeden bir tanesi haline geldi. Bu da iktidarın bu ülkeyi ne kadar iyi yönettiğinin göstergesidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber