Antalya'da yaz kursundaki yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Hacı Ayşe Kasapoğlu Camii'nde Yaz Kur'an Kursu öğrencileri arasında dini bilgiler, dua ve sureleri ezbere okuma yarışması düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 21:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarışmada dereceye giren öğrencilere Kur'an-ı Kerim, bisiklet, altın, saat, yazma, kıyafet ve benzeri hediyeler verildi.

Yarışma sonrası yaz dönemi kursu müddetince en çok vakit namazına devam eden 8 yaşındaki Resul Daldan isimli öğrenci Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu tarafından Kur'an-ı Kerim, Bisiklet, Ayet tablosu, havlu ve kıyafet ile ödüllendirildi.

Yaz Kuran Kursuna devam eden öğrenciler arasında gerçekleştirilen yarışmayı Manavgat kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Müftülük Şefi Mehmet Kuntbilek ve hayırsever işadamı Ömer Kasapoğlu'da izledi.

Yarışma hakkında bilgi veren Hacı Ayşe Kasapoğlu Camii İmamı Hüseyin Avni Bıyık, ?Bu yılki yaz dönemi Kur'an Kursu öğrencileri, bilindiği üzere 2 aylık bir eğitim öğretim döneminden geçiyor. Bu dönem sonunda camimizde öğrencilerimiz arasında yarışmalar tertip etmeyi düşündük. Hem başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmek hem de diğer öğrencileri teşvik etmek amacıyla böyle bir organizasyon yapmayı düşündük. Sağ olsun cemaatimiz de yaptığımız bu organizasyona ilgi gösterdi. Ve böylece 2 ay boyunca öğrencilerimize öğretmiş olduğumuz dini bilgiler, namazda okunan dualar, sureler ve bilgilerden yarışma yaptık. Ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran sayın Kaymakamımız başta olmak üzere diğer bütün davetlilere teşekkür ediyoruz. Toplamda 5 öğrencimiz yarıştı. Birde ayrıca yeni bir uygulama yaptık dedik ki yavrularımızı camide namaz kılma alışkanlığını kazandırmak için namazlarda bir puan sistemi getirdik. Öğle namazı ve ikindi namazlarına 2 şer puan, akşam namazına 3 puan, yatsı namazına 4 puan, sabah namazına gelene de 5 puan vermek suretiyle böyle bir puanlama yaptık. Bu uygulamaya göre en yüksek puan alandan derecesine göre en aşağı puan alana çeşitli hediyeler verdik. Bu uygulama maksadına ulaştı. Pek çok öğrencimiz sabah namazı dahil gelmeye başladı. Müftülük Şefi Mehmet Kuntbilek ve diğer cami görevlisi arkadaşlarımız da programda jüri görevi yaparak bizi desteklediler? dedi.

Dini bilgiler, dua ve sureleri ezbere okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere şu hediyeler verildi:

Ogün Önder: Kur'an-ı Kerim, Çeyrek Altın, Bisiklet, Ayet yazılı tablo, Ayakkabı, kıyafet, havlu

Gülçin Alagöz: Kur'an-ı Kerim, saat, Ayet yazılı tablo, ayakkabı, etek, Baş örtü, havlu, kıyafet

Süleyman Karabacak: Kur'an-ı Kerim, Saat, Ayet tablosu, ayakkabı, kıyafet, havlu

Şule Hoşnut: Kur'an-ı Kerim, Saat, Ayet tablosu, ayakkabı, kıyafet, havlu

Metin Özen: Kur'an-ı Kerim, Saat, Ayet tablosu, ayakkabı, kıyafet, havlu

Ayrıca yaz dönemi Kur'an kursularına kurs dönemi başından beri gelen ve Kur'an- ı Kerim okumaya geçen tüm öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur'an-ı Kerim verildi.

Programda yaz dönemi kursu müddetince en çok vakit namazına devam eden 8 yaşındaki Resul Daldan'a ödül olarak Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu tarafından Kur'an-ı Kerim, Bisiklet, Ayet tablosu, havlu, kıyafet verildi. Ayrıca bu kategoride ilk 10'a giren öğrencilere de Ayakkabı, Kıyafet, ve Ayet tablosu hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber