Hatay'daki saldırı: Yaralı polislerin durumu iyi, teröristler yaralı olarak kaçmış

Hatay'ın Erzin ilçesinde, bölücü terör örgütü tarafından ilçe emniyet müdürlüğü ve kaymakam lojmanı önündeki polis noktalarına eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaralanan polis memurları Yusuf Özbek ve Zafer Akkuş, ilk olarak Erzin Devlet Hastanesi'ne, ardından da Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Özbek ve Akkuş'un durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Hatay Valiliği, Erzin'de iki polis memurunun yaralandığı saldırıdan sonra kayıplara karışan teröristlerin yaralı olarak kaçtıklarını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Saat 23.50 sıralarında Hatay'ın Erzin ilçe merkezinde güvenlik kuvvetleri tarafından bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen arama sırasında şüphelenilerek durdurulmak istenen araçtan açılan ateş üzerine çıkan çatışmada iki polis memuru hafif şekilde yaralandı. Yapılan arama tarama sonucunda bahsi geçen araç terkedilmiş vaziyette bulunmuştur. Araçta yapılan incelemede iki el bombası ve bir adet telsiz bulunmuştur. Araçtaki kan izlerinden teröristlerin yaralandıkları değerlendirilmektedir" denildi.

Açıklamada, "Aynı saatte Kaymakamlık lojmanına gasp ettikleri değerlendirilen araç ile bölücü terör örgütü mensupları tarafından ateş açılmıştır. Kaymakamlık lojmanını koruyan polis memurlarının karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada teröristler ellerindeki roketatarı ateşleyemeden kaçmak zorunda kalmışlardır. Görevli polis memurları iki teröristi vurduklarını belirtmişlerdir. Gerek polis özel harekât birimleri gerekse jandarma özel birlikleri tarafından derhal kan izlerinin takibi suretiyle arama tarama faaliyetleri ve operasyonlar başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber