İhtiyaç sahipleri lokantada iftar açma sevinci yaşadı

İsminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever, Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi'nden yardım alan aileleri iftar yemeğinde bir araya getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek Başkanı Abdurrahman Haskaraman, "Bu yardımlaşmalar dostluk, birlik ve beraberliklerin tesis edilmesine vesile olmaktadır.? dedi.

Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken yardımlaşma faaliyetleri de devam ediyor. Kimse Yok Mu Derneği de, hayırseverlerden topladığı yardımları dağıtmak için köprü vazifesi yapıyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever, maddi durumu iyi olmayan ailelere restaurantta iftar yaptırdı. Talas'ta bulunan Anıl İskender Restaurant'ta gerçekleştirilen iftar programına, ihtiyaç sahipleri servislerle getirildi. İftar yemeğinde ailelerle birlikte Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Abdurrahman Haskaraman ile hayırsever işadamı da hazır bulundu.

Her gün dernekten yardım alan 100 farklı aileye iftar yaptırdıklarını belirten Haskaraman, destekleyici firmaya teşekkür etti. ?Allah hayırsever kişiden razı olsun? diyen Haskaraman, ?Lokanta kültünü ihtiyaç sahiplerinin de tatmış olması güzel bir duygu. Bu yardımlaşmalar dostluk, birlik ve beraberliklerin tesis edilmesine vesile olmaktadır.? şeklinde konuştu.

Mevlana'nın oğlu Sultan Veled'in Kayserililerin cömertliğini anlattığı ifadelerini de aktaran Haskaraman, ?Sultan Veled Kayseri için, ?Hayır işinde emsali bulunmayan Kayserililere binlerce rahmet ve mağfiret olsun. Onların bizim üzerimizde hakları ve lütufları vardır. Allah'ım onlara kolaylıklar ihsan eyle. Veled kulun razıdır, ahalisinden sen de razı ol. Onlara Cennet ve huriler nasip eyle' demiştir. Kayserili hayırseverlerin bu övgüye layık olduklarına inanıyorum.? şeklinde konuştu.

İftar sonrası aileler, yine servis araçlarıyla evlerine götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber