Marmaris İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'ne kayıtlar başladı

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Marmaris İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi, bu yıl faaliyete başlayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2012-2013 eğitim öğretim yılı için ortaokul ve liseye 5. ve 9. sınıf kayıtlarının başladığı duyuruldu. Ortaokul kayıtları 17 Ağustos, lise kayıtları ise 31 Ağustos'ta sona erecek.

Marmaris İmam Hatip Okulu Müdürü Mehmet Akyol, normal ortaokul ve lise müfredatına ek olarak dini ve ahlâki eğitim veren, mesleğe ve üniversiteye öğrenci yetiştiren, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okullar olduklarını söyledi. İmam hatip okullarının sosyal, beşeri ve fen bilimleriyle birlikte İslâmi ilimleri aynı müfredat altında göstermesi bakımından Türkiye'ye özgü başarılı bir model olduğunu belirten Müdür Akyol, ?İmam hatip ortaokullarında, normal okullardaki kadar matematik ve fen dersleri vardır. Öğrenciler, herhangi bir katsayı veya benzer uygulamalarla karşılaşmadan, istediği Anadolu veya fen lisesine gidebilecektir.? dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Hayrettin Tekin ise imam hatip okullarının, mesleğe yönelik eğitim öğretim yapsa da öğrencilerin akademik kariyerine engel olmadığını, üniversite girişlerinde katsayı probleminin kalktığını hatırlattı. Tekin, ilköğretim 4 ve 8. sınıfları bitiren öğrencilerin, velisiyle birlikte Marmaris Sabancı Lisesi'nde Marmaris İmam Hatip Okulu Müdürü Akyol'a başvurarak kayıt yaptırabileceğini ifade etti. Şube Müdürü Tekin, eski Beldibi İlköğretim Okulu'nda geçici olarak eğitim öğretime başlayacak okulun, gelecek sene yeni binasına taşınacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber