Atatepe Sosyal Tesisleri hizmete açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik'te yaptırılan Atatepe Sosyal Tesisleri törenle hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Boğazı manzarasını andıran Atatepe'de, geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan Atatepe Sosyal Tesisleri, ayrıcalıklı bir mekan olarak Gemlik'e kazandırıldı. Gemliklilerin yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz, AK Parti Milletvekilleri İsmet Su, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Hüseyin Şahin ve İsmail Aydın, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile büyükşehir belediyesi bürokratları da katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik'in Atatepe mevkiine geldiği ilk gün böyle bir tesis yapmaya karar verdiklerini belirterek, böyle muhteşem bir manzaraya sahip Atatepe'ye sosyal tesis kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Bursa'nın yanında ilçelerin de daha sağlıklı ve yaşanılabilir olması için yoğun bir çaba içinde olduklarını ve 1000'den fazla proje üzerinde çalıştıklarını dile getiren Başkan Altepe, Bursa'nın vitrini olan Gemlik'e de ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Son 3 yılda Gemlik'in altyapısına 45 milyon lira ve asfaltlama çalışmalarına 10 milyon lira harcadıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Gemlik'te Çarşı Deresi'nden meydana, heyelanlı bölgelerden sosyal tesislere kadar her alanda çalışıyoruz. Açılışını yaptığımız Atatepe Sosyal Tesisleri de Gemlik'e aynı bir değer katacak. Buranın kısa zamanda Gemlikli ve Bursalıların buluşma noktası haline geleceğine inanıyorum." dedi.

"2 NOKTADAKİ KAPALI PAZAR YERLERİNDEN BİRİNİN İHALESİNİ TAMAMLADIK"

Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz da özellikle son zamanlarda hizmet noktasında ilçede destanlar yazıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle hayata geçirilen projelerle Gemlik'in büyük kasaba görüntüsünden hızla Avrupa şehri görünümüne büründüğünü dile getiren Yılmaz, "Gemlik'te olması gereken hizmetler bir bir halkımıza sunuluyor. 105 bin nüfuslu Gemlik'te 1 metrekare bile kapalı pazar alanı bulunmazken, 2 noktaya kazandıracağımız kapalı pazar yerlerinden birinin ihalesini tamamladık, yakında inşaat başlayacak. Büyükşehir Belediyemiz Çarşı Deresi'nin ıslahını yaparken, biz de Karsak Deresi'nin denize dökülen bölümünü güzel bir görüntüye kavuşturuyoruz. Bugün açılışı yapılan tesis de bizim için ayrı bir önem taşıyor. Eskiden işadamlarımız misafirlerini ağırlamak için Mudanya'ya veya Bursa'daki farklı tesislere gitmek zorunda kalırdı. Artık herkes konuklarını muhteşem manzarasıyla Atatepe'de ağırlayabilecek." diye konuştu.

Törene katılan milletvekilleri adına söz alan AK Parti Milletvekili İsmail Aydın ise özellikle son 10 yılda hizmet noktasında yerelde ve genelde önemli bir zihniyet devrimi yaşandığını söyledi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe ve protokol üyeleri daha sonra tesislerde verilen ilk iftar yemeğinde bir araya geldi. Davetliler iftarlarını körfez manzarası içinde yapmanın heyecanını yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber