Mersin'de terör örgütü operasyonu: 5 gözaltı

Mersin'de polisin düzenlediği operasyonda, 2 mağazayla 9 aracın kundaklanması olayına karıştıkları iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 30 Haziran'da merkez Akdeniz ilçesindeki 2 market ile farklı tarihlerde 9 araca molotofkokteyli saldırı düzenlenmesine ilişkin soruşturmayı sürdürüyor.

Yürütülen çalışmalar neticesinde yaşları 18'den küçük olduğu belirtilen 5 zanlı, Akdeniz ilçesindeki farklı adreslere düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından Mersin Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, haklarında hazırlanan evraklarla mahkemeye sevk edildi. Zanlılar kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

Bu arada zanlılardan H.A. (17) ve Ü.T'nin (17), geçen yıl terör eylemlerine karıştıkları iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları, daha sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.

-Saniye saniye kundaklama anı-

Öte yandan, alışveriş merkezinde yaşanan olay, iş yerinin güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi.

Mağaza çalışanlarının ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin alışveriş yaptığı sırada iş yerinin önüne gelen yüzleri maskeli 5 kişi, önce ellerindeki baltalarla marketin camlarını kırıyor. İçerideki vatandaşların ne olduğunu anlamaya çalıştığı sırada zanlılar, molotofkokteyllerini kırık camlardan içeri atıyor.

Vatandaşlar ve çalışanlar kaçarak yanmaktan son anda kurtulurken, zanlılar ise sağlam kalan diğer camları yine baltalarla kırdıktan sonra, olay yerinden kaçıyor.

Bir başka güvenlik kamarasındaki kayıtta da, akşam saatlerinde bir iş yerine gelen yüzleri maskeli 2 kişi, kepenkleri kapalı olan iş yerine ilk önce tekme atarak zarar vermeye çalışıyor. Daha sonra zarar verdikleri kepenklerden içeriye molotofkokteylini atan zanlılar, olay yerinden kaçarak uzaklaşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber