Türk doktorları Somali'de 250 bin hastaya sağlık hizmeti verdi

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cirit, Somali'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadıklarını belirterek, bu ülkede 250 doktorun 250 bin hastaya poliklinik ve acil hizmeti verdiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Sağlık Derneği (DESADER) üyesi doktorlar, aileleriyle birlikte Twentyx'de düzenlenen iftar yemeğinde biraraya geldi.

Yemekten sonra konuşan DESADER Başkanı Şahin, dernek çatısı altında bugüne kadar gönüllü olarak binlerce insana sağlık hizmet götürüldüğünü belirterek, ?Gönüllü sağlıkçı arkadaşlarımız, hem yurtiçi hem yurtdışında birçok insana sağlık hizmeti götürdü. Bu çalışmalar halen sürüyor. Sağlık kapsamı içinde Kenya ve Somali'de binlerce çocuk sünnet edildi. Bu ülkede kısa ve uzun vadede birçok çalışma devam ediyor. Sudan'da hizmetlerimiz sürüyor. Gerek katarakt gerekse sünnet projeleriyle binlerce insana el uzattık.? dedi.

ESAFED Başkan Yardımcısı Cirit ise federasyonun kurulduğu günden bu yana dünyanın ve Türkiye'nin gündeminde olan Somali'deki insanlık dramına sessiz kalmadığını anlattı. Prof. Dr. Cirit, ?Somali'de 250 doktorumuz görev yaptı. Gönüllü sağlık ekiplerimiz, 250 bin hastaya poliklinik ve acil hizmeti verdi. Ülkeye binlerce ton ilaç ulaştırdık. Somali'de doktorluk eğitimi alan pratisyenlere uzmanlık eğitimi verilmiyor. Bu kapsamda Somalili doktorlara, ülkemizde uzmanlık eğitimleri vermeye başladık. Ülkelerine döndüklerinde hem sağlık hizmeti veriyor hem de pratisyenleri eğitiyorlar. Somali'de federasyonumuz tarafından yapımı süren eğitim ve araştırma hastanesini de yıl sonunda tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz.? şeklinde konuştu.

Daha sonra Somali ve Kenya'da gönüllü sağlık hizmeti veren sağlık personellerine teşekkür belgesi takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber