Kuyumcu soyguncularına vatandaş engeli

Fatih'te bir kuyumcuyu soyan 2 kişi, kaçarken vatandaşlar tarafından yakalandı. Soyguncular, çaldıkları altınları atarak vatandaşların elinden kurtulup kaçmayı başardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre olay, sabah saat 10.00'da Fevzipaşa Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Kuyumcuya giren kapüşonlu 2 soyguncu, silah zoruyla çalışanları yere yatırdı. Vitrindeki altınlardan yaklaşık 4 kilosunu bir torbaya dolduran soyguncular, dükkandan çıkarak koşmaya başladı. Bu sırada yardım çığlıkları atan kuyumcunun feryadına vatandaşlar yetişti. Vatandaşlar, iki soyguncuyu 100 metrelik bir kovalamacının ardından yakaladı. Ellerindeki altın dolu torbayı atan soyguncular, vatandaşların elinden kurtulmayı başardı. Olay sonrası çok sayıda polis bölgeye sevk edilirken, kaçan soyguncuların yakalanması için bölgede çalışma başlatıldı.

Yaşadıkları dehşet anlarını anlatan kuyumcu yetkilisi Şaban Semiz, ?Yarım saat önce iki kişi içeri girdi ve bizi silah zoruyla yere yatırdılar. Bir tanesi tezgahın arkasına geçti ve bize ?doldurun' dedi. Silahı kafamıza dayadılar, yarım dakika sürdü. Arkadaki soyguncu ?Yeter gidelim vatandaş gördü' dedi. Vatandaş bağırmaya başlamış. İlerideki bankanın önünde aldıkları altınları atmışlar. 400 bin TL civarında almışlar. Geri iade edildi ancak daha sayıp kayıp var mı bakamadık? dedi.

Recep Din isimli görgü tanığı ise, ?Ben bir bağrışma duydum. Çıktığımda vatandaş soyguncuları kovaladı. Ancak ellerinden kaçmışlar? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber