Van'da bayılma numarasıyla bir çanta dolusu altın çaldılar

Van şehir merkezinde 3 kişi, bayılma numarası yaparak, altın toptancısında 5 kiloya yakın altın çaldı. Emniyet yetkilileri, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde yaklaşık 5 kilo altını kaçıran hırsızlar, ilginç bir yöntem kullandı. Hırsızlardan biri bayılma numarasıyla toptancıyı meşgul ederken, diğer ikisi altın çantasını alıp kaçtı. Saat 13.30 sıralarında gerçekleşen hırsızlığı anlatan kuyumcu bir esnaf, olayı şöyle anlattı:

"Altın toptancısı bizim dükkana geldi. Arkasından da 3 kişi içeri girdi. Ben altın kuyumcusuyla görüşürken onlar da çeyrek altına bakmak istiyordu. Ancak görünüşlerinden alıcı olmadığı ve toptancıyı takip ettikleri belliydi. Toptancı benim dükkandan çıktıktan kısa bir süre sonra da olay meydana geldi."

Yan kuyumcuda hırsızları gördüğünü belirten küçük bir çocuk ise ?Bana yemek yiyebilecekleri yeri sordular. Ben ilerde dönerci var dedim. Bana 20 TL verdiler git döner al diye ben de gittim. Geldiğimde toptancının çantasını çaldığını öğrendim.? diye konuştu.

İkinci kuyumcudaki çocuğu yemek bahanesiyle dışarı gönderen zanlılar, toptancıyı takip etmeye devam etti. Dükkandan çıkan toptancıyı takip eden hırsızlardan biri yaklaşık 50 metre sonra toptancının önünde bayılma numarası yaptı. Bayılan şahsı gören toptancı ona yardım etmeye çalışırken, diğer iki zanlı da çantayı alarak olay yerinden kaçtı. Olaydan sonra olay yerine gelen emniyet yetkilileri, zanlıların bulunması için çalışma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber