TCDD, bayram nedeniyle sefer ve vagon sayılarını artırdı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), çeşitli ana hat ve bölgesel parkurlarda yeni trenler sefere koyarken, bayram nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak üzere ana hat trenlerini ilave vagonlarla takviye etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yol yenilemeleri yapılan Konya-İzmir-Konya hattında 16 Ağustos tarihinden itibaren, Konya Mavi Treni karşılıklı olarak sefer yapacak. Her iki ilden saat 20.00'de kalkacak tren İzmir-Manisa-Uşak-Afyonkarahisar ve Konya güzergâhını izleyecek. Tren klimalı, 4 pulman, 1 kuşetli, 1 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor.

Konya Mavi Treni'nin ilk seferi nedeniyle, 16 Ağustos Perşembe günü saat 19.30'da Alsancak Garı'nda Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılacağı bir tören düzenlenecek ve törenden telekonferans sistemiyle Konya Garı'na bağlantı sağlanacak. Toros Ekspresi ise aynı tarihten itibaren Adana-Eskişehir-Adana arasında yolcu taşımaya başlayacak. 5 pulman vagondan oluşan Toros Ekspresi, Adana'dan 07.05, Eskişehir'den ise 07.20'de hareket edecek.

TCDD, ayrıca yakın kentler arasında demiryolu taşımacılığını artırmak amacıyla bölgesel trenler de sefere koydu. Bu kapsamda; İzmir-Uşak-İzmir, Basmane-Denizli, Denizli-Söke, Nazilli-Söke, Denizli-Nazilli parkurlarında bölgesel trenler hizmet verecek. TCDD, Ramazan Bayramı süresince artan yolcu talebini karşılamak için de bir dizi tedbir aldı. İzmir Mavi, Karesi Ekspresi, İç Anadolu, Çukurova ve 4 Eylül Mavi, Doğu ve Güney/Vangölü ekspreslerinin teşkilatlarına vagon ilaveleri yapıldı, ayrıca bayram süresince Kütahya-Balıkesir hattına bölgesel tren sefere konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber