Cep telefonu dinleme programı satan şebekeye operasyon

İzmir başta olmak üzere 3 ilde düzenlenen operasyonda internet üzerinden cep telefonu dinleme programı sattığı iddia edilen suç örgütü üyesi 6 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gözaltına alınanlardan 4'ünün Beren Saat'in hayran sayfası ile bazı kamu kurumları, siyasi parti ve milletvekillerinin sayfalarının da yer aldığı bine yakın internet sitesini hacklediği de belirlendi.

Bilişim Suçları Şubesi ekipleri, geçtiğimiz 30 Aralık'ta bir kadının sevgilisi tarafından telefonunun dinlendiğinden şüphelendiğini belirtip şikayetçi olması üzerine, soruşturma başlattı. Şikayetçinin telefonuna 'Sanal Casus' adlı internet sitesinden satın alınan bir casus programının yüklendiğini tespit eden polis, söz konusu siteyi takibe aldı. Yılbaşından bu yana 21 ilden 52 kişinin, casus program satın alıp 55 kişiyi dinlettiğini tespit eden ekipler, işleyişi de deşifre etti. Telefonlara yüklenen ve tespit edilemeyeceği ileri sürülen casus programlarla, telefon konuşmalarının yanı sıra ortam seslerini dinleme, arama bildirimi, mesaj içerikleri, yer tespiti ve rehberdeki kişilerin öğrenilebileceği belirtildi. Örgütün, yılbaşından bu yana program satışıyla, 500 bin liraya yakın gelir elde ettiği tahmin ediliyor.

Polis, sabah saatlerinde İzmir, Bursa ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Süreçte web sitesi sahibi ile birlikte hareket eden 'Nosleep' rumuzlu hacker B.K.'nın hacker arkadaşları F.K. (28), B.K. (21) ve M.D'nin (16), takma isimler kullanıp yerli ve yabancı bine yakın internet sitesini hacklediği de belirlendi. Bunun üzerine ekipler, İzmir, İstanbul ve Bursa'da eş zamanlı düzenledikleri operasyonda, internet sitesi sahibi O.G. (36) ve B.K. (26) ile F.K, B.K, M.D. ve S.K'yi gözaltına aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber