Sabancı'dan olimpiyatlarda başarı elde eden sporculara ödül

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Güler Sabancı, Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'ndan altın madalya ile dönen sporcuları ödüllendirecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabancı, bu kapsamda Atletizm Kadınlar 1500 metre finalinde birinci gelen Aslı Çakır Alptekin ve Tekvando Erkekler 68 kilogram finalinde birinci gelen Servet Tazegül'e 40'ar Cumhuriyet Altını verecek.

Sabancı, konuya dair yaptığı açıklamada ?Rahmetli Sakıp Sabancı, Türkiye adına başarı elde eden sporcuların ödüllendirilmesi için Sabancı Vakfı'nı görevlendirdi. Ne mutlu bizler, vasiyetini yerine getirebiliyoruz. Londra 2012 Olimpiyatları'nda ülkemizi başarıyla temsil ederek altın madalya alan ve bizleri gururlandıran 2 genç sporcumuzla Sakıp Sabancı'nın değerli armağanını paylaşacağız. Sporcularımızın, gelecekte de nice başarılar elde edeceğini ve ülkemizi dünya çapında organizasyonlarda başarıyla temsil edeceğini umuyoruz.? dedi. Sabancı, şöyle devam etti:

?Sakıp Sabancı, spor dallarımıza ve sporcularımıza büyük önem verir ve desteklerdi. 1996'da hayata geçirdiği ve olimpiyatlardan altın madalya ile dönenlere verilen Olimpiyat Ödülleri, Sakıp Bey'in ne kadar ileri görüşlü olduğunu ve başarıların teşvik edildikçe arttığını bir defa daha kanıtlıyor. 2012 Olimpiyatlarında ülkemiz sporcularının aldığı 5 madalyanın yanı sıra olimpiyatlara kızlarımızın büyük katılımından da gurur duyuyoruz. Türkiye'den sporcular, kuşku yok başarıları ile gelecek nesiller için rol model oluyorlar.?

SABANCI VAKFI ÖDÜL PROGRAMLARI

Sabancı Vakfı, Sakıp Sabancı'dan miras olarak devraldığı Ödül Programları'nı devam ettiriyor. 1994'te başlatılan programlar çerçevesinde eğitim, sanat ve spor alanlarında başarılı ürünler ile faaliyetler ödüllendiriliyor. Sakıp Sabancı Spor Ödülleri kapsamında Olimpiyat Oyunlarının yanı sıra Engelliler (Paralimpik) Olimpiyat Oyunları ve Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları gibi organizasyonlarda derece alanlara hediye takdim ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber