Yozgat'ta sürekli kendilerine ceza yazıldığını iddia eden gençler yol kapatıp trafik polislerini portesto etti

Yozgat'ta ?Şahin' marka otomobilleri olan gençler meydan da toplanarak kendilerine sürekli ceza kesildiği iddiasıyla yol kapatıp trafik polislerini protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Meydanında toplanan Şahin marka otomobil sahipleri, kendilerine trafik ekiplerini sürekli ceza yazdığını bu sebeple yola dahi çıkamadıklarını dile getirdiler. Lise Caddesini trafiğe kapatmak isteyen gençleri polis memurları ikna etmeye çalıştı. Zor ikna olan gençler daha sonra Sakarya Caddesini trafiğe kapattı. Kendilerine ceza yazan polislerin ve komiserlerin isimlerini söyleyerek protesto eden gençler, ?Bizler Şahin marka otomobile bindiğimiz için, sürekli bizleri durdurup ceza yazan polisler, zengin çocuklarını ve lüks otomobilleri durduramıyorlar. Onlara neden ceza yazamıyorlar, biz garip olduğumuz için mi bizlere ceza yazıyorlar? diye konuştu.

Gençlerden biri bu sabah eşini hastaneye götürürken polis ekiplerini kendisini durdurduğunu ve hastane gitmelerine izin vermediğini iddia etti. Asayiş ekiplerinin gençleri ikna etmesi üzerine yolu kapatan gençler otomobillerine binerek dağıldı.

Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Emniyetin kimseye kasıtlı bir ceza yazmadığını belirterek, ?Ramazan ayı içerisinde dahi yollarımızda can kaybının yaşandığı trafik kazaları yaşanmıştır. Trafik ekiplerimiz tarafından yapılan kontroller kişileri rahatsız etmekten ziyade halkın huzurunu sağlamak içindir. Ayrıca yapılan kontrollerde yazılan cezalarda araçlar kanunlarda belirlenen şeklin dışına çıkılmıştır. Araçlara takılan egzozlardan çıkan ses ve gürültü halkımızı rahatız etmektedir. Araçların camlarında film olmaması gerekirken siyah filimler çekiliyor. Yüksek sesle müzik dinlenerek çevre rahatsız edilmektedir. Ekiplerimiz hiçbir zaman hiçbir şekilde kasıtlı olarak ceza yazmaz ve yazamaz. Biz kişilerden ziyade toplumun huzur ve rahatını düşündüğümüz için bu kontrollerimiz devam edecek, herkes kanunlara ve kurallara uymak zorundadır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber