400 polise aşayiş uyarısı

Adana Emniyet Müdürlüğü aralarında çevik kuvvet ve TEM ekiplerinin de bulunduğu 400 polisle 19 Mayıs, Yunus Emre, Anadolu ve Başak Mahallelerinde asayiş uygulaması yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri sık sık kavgaların olduğu ve bölücü terör örgütü PKK'nın sözde ilk eylem yaptığı gün olan 15 Ağustos günü öncesi asayişi sağlamak amacıyla uygulama yaptı. Emniyet, aralarında çevik kuvvet ve Terörle Mücadele (TEM) ekiplerinin de bulunduğu 400 polisle mahallelere hareket etti. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Yarlıgaç'ın telsizden verdiği talimat ile harekete geçen 400 polis Çukurova Caddesi üzerine girerek çok sayıda kişiyi tek tek aramaya ve kimliklerden GBT sorgusu yapmaya başladı. Polisler kahvehane önünde oturan, yoldan geçen herkesin sorgusunu yaptı. Kahvehanedeki vatandaşların kimliklerini alan polisler telsizle kimlik numarasını verip kaydı olup olmadığını kontrol etti. Uygulama sırasında vatandaş ile polis arasında bir sorun yaşanmazken vatandaşlar polislere yardımcı oldu.

Bu arada çevik kuvvet polisi ara sokaklarda polise karşı taşlama ihtimaline karşı önlem aldı. Uygulamaya bir akrep bir de toplumsal olaylara müdahale aracı da katıldı. Yolda önlem alan araçlar korsan gösterilerin sık sık yapıldığı yerde uygulama bitene kadar bekledi. Polisler cadde boyunca yürüyerek kimlik kontrolü yaptı. Mahallelerinde çok sayıda polis gören vatandaşlar ise meraklı gözlerle uygulamaları izledi.

Yaklaşık 1 saat süren uygulamada polis mahallede herkesi tek tek arayıp sorgu yaptı. Yapılan sorgulama sırasında her gün çıkan kavgadan şikayetçi olan vatandaşlar polisin asayişi sağlamak için sık sık uygulama yapması gerektiğini belirterek, "Bu tür uygulamalar bizim güvenliğimiz için yapılıyor. Polis olduğu zaman mahallelerde hiç olay olmuyor. Bu nedenle polisin görevini yapması için elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Onlar bizim can ve mal güvenliğimiz" dedi.

Mahallenin çocukları da çevik kuvvet polislerinin etrafını sararak onlarla sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber