Adıyaman Tıp Fakültesi Hastanesi ilk hastalarına hizmet verdi

Adıyaman'da akademik düzeyde üçüncü basamak sağlık hizmeti verecek olan Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ilk hastalarını kabul etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl yüz binden fazla hastanın il dışına sevk edildiği Adıyaman'da açılması dört gözle beklenen Tıp Fakültesi Hastanesi'nin hizmet vermeye başlaması hem hastalar hem de onlara hizmet edecek hekimler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Hastane personelinden Prof. Dr. Abdullah Arpacı hem mekan olarak hem de Adıyaman'da şu ana kadar olmayan cihazların da içinde olduğu modern ve gelişmiş bir laboratuvar oluşturduklarını kaydetti. Prof. Dr. Abdullah Arpacı, ?Adıyaman halkının beşte biri sağlık nedeniyle göç etmektedir. Bu maddi ve manevi çok ciddi bir külfet oluşturmaktadır. Ciddi bir iş gücü kaybı, hasta aileleri için çok ciddi bir rahatsızlıktır. Biz bunları önlemeyi hedefliyoruz. Laboratuvar olarak da yine Adıyaman dışına tetkik çıkartmamaya çalışacağız. Adıyamanımızda olmayan kalp anjiyo ünitesi kurduk. Bu hastalarımızda çok ciddi ve dünyada ölümlerin en fazla olduğu kalp hastalıklarının önüne geçmek için kardiyovasküler cerrahisini burada oluşturuyoruz." dedi.

Tıp fakültesi olarak tıp fakültesi öğrencilerine de kaliteli bir eğitim hizmeti sunmayı hedeflediklerini kaydeden Arpacı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Araştırma hizmetleri sunmayı, bunu hem öğrencilerimize hem de bilim dünyasına kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu yönüyle Adıyaman'da bir ilk oluyoruz ve Adıyaman'ı büyük iller seviyesine çıkartmış oluyoruz. Bizim hedefimiz, niyetimiz, çalışma şeklimiz bu şekildedir.?

Kalp Damar Cerrahisi Yrd. Doç. Dr. Murat Abdulhamit Ercişli ise üçüncü basamak sağlık hizmeti ile Adıyaman'ın beş kat yukarı çıkmış olacağını vurguladı. Ercişli, şunları dile getirdi: "Bugün il dışına sevk olan birçok vatandaşımız kendi ilinde en lüks, olabilecek en iyi ameliyatı, kalp cerrahisi yönünden olabilecektir. Bu Adıyaman insanı için bulunmaz bir nimettir. Biz de bu hizmet için buraya geldik. Elimizden geleni yapacağız. Sonuna kadar da uğraşacağız. Muvaffak olacağımıza inanıyorum.?

Dört yaşındaki kızı Meryem Süt'ü hastaneye getiren Ebubekir Süt isimli vatandaş, Tıp Fakültesi Hastanesinin açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ?Doktorumuz bize yakın ilgi gösterdi. Detaylı bir şekilde muayene etti. Hastane personeli bize yardımcı, yol gösterici oldu. Fiziki ortamlar çok temiz. Adıyaman için çok güzel ve faydalı bir hastane oldu.? sözleriyle dile getirdi. Bir başka hasta Mehmet Ortaç da şöyle konuştu: ?Altınşehir'de oturuyorum. Tıp fakültesine doktora geldim, hizmetleri çok güzel, artık tıp fakültesi hastanesi açıldı, başka illere girmeye gerek de kalmadı. Eskiden hastalarımızı Malatya ve Gaziântep'e götürüyorduk, şimdi memleketimizde tedavi olacağız. Hizmetleri gayet güzel doktorları çok iyi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber