25 yıla mahkum firari sanık cinayeti işlediği yerde yakalandı

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, kız yüzünden tartıştığı genci tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırılan ve halen 5 ayrı suçtan aranan firari sanık, cinayeti işlediği parkta yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da 26 Şubat 2005'te meydana gelen olayda iddiaya göre, tekstilcilik yaptığı öğrenilen Lokman Koçak (34), daha önce kız meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan Gökhan Tezcan'ı (24) telefonla arayıp görüşmek istemesi üzerine arkadaşlarıyla birlikte Altıparmak Caddesi'ndeki Arap Parkı'na gitti. Lokman Koçak, kendisini Arap Parkı'na çağıran Gökhan Tezcan ve bir arkadaşıyla konuşmaya başladı. Yaklaşık 2 saat sürdüğü belirtilen görüşme sırasında Lokman Koçak, arkadaşlarının çağırması üzerine aracına giderken, Gökhan Tezcan tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Karın boşluğundan tek kurşunla yaralanan Lokman Koçak, kanlar içerisinde yere yığılırken, Gökhan Tezcan arkadaşıyla birlikte olay yerinden kaçtı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırdığı Lokman Koçak, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis, uzun süre parmak izi çalışması yaptı.

Cinayetin ardından başlatılan soruşturma kapsamında olaya karıştığı ileri sürülen Gökhan Tezcan gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan Tezcan tutuklandı. Ağır ceza mahkemesindeki 'Kasten adam öldürmek' suçundan yargılanma sürecinde tahliye edilen Gökhan Tezcan, yerel mahkemece 25 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Cezası Yargıtay tarafından onanan Tezcan, karara rağmen yargıya teslim olmadı.

Uzun süredir aranan Tezcan, dün akşam Yıldırım ilçesi Emirsultan Mahallesi'nde kimlik kontrolü yapan polis ekibi tarafından fark edildi. Birlikte oturduğu arkadaşlarının çıkardığı kargaşadan yararlanan Tezcan kaçtı. Polis, Tezcan'ın arkadaşları olduğu öğrenilen ve 29 ayrı suçtan kaydı bulunan ve halen polis tarafından aranılan Ertan O. ile 3 kişiyi gözaltına aldı.

Gökhan Tezcan'ın yakalanması için soruşturmayı genişleten Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi dedektifleri, sanığı cinayeti işlediği Arap Parkı'nda otururken yakaladı. Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Tezcan'ın işlemlerin tamamlanmasıyla Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulacağı belirtildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Gökhan Tezcan, Erkan O. ve üç arkadaşının üzerinden bir tabanca, bir av tüfeği, çok sayıda fişek ve 2 adet şarjör ele geçirildi. Gökhan Tezcan'ın üzerinden bir adet de sahte sürücü belgesi çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber