Polisin vurduğu gencin babası konuştu

İzmir emniyetine ait asayiş ekip arabasının sivil otomobille yaptığı maddi hasarlı trafik kazasının ardından bir polis memurunun açtığı ateş ile bir oğlunu kaybeden bir oğlu hastanede tedavi gören baba,ölen oğlu için kurdukları taziye çadırında konuştu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis memurunun ateş açması sonucu hayatını kaybeden oğlu Emrah Parlak'ın ardından taziye çadırında oğluna dua eden gözüyaşlı baba Nusrettin Parlak şunları söyledi; "Bir gördüm morgda, sedyenin üzerinde sarıldım, öptüm, yandı ciğerim parçalandı. Gerisi yok. Öteki de yarım adam kaldı. Ben devlete ne diyeyim şimdi. Yani böyle dengesiz polisleri psikolojik bir kontrolden geçir. Psikologtan geçir. Pasif bir görev verin. Böyle dengesiz çıkarıyorsun tak tak tak. Sanki hayvan hakları var, insan hakları yok"

DEVLETTEN TALEBİMİZ ADALETTİR

Yeğenlerinin başına gelenlerden büyük üzüntü duyan amca Cemalettin Parlak ise, bu olaya sebebiyet verenlerden kanunen ne gerekiyorsa onu yapacaklarını anlatarak, "Polis, öyle bir rahat öyle bir fors atıyor ki, telefonda diyor ki 'evet vuran benim' Bu kadar kendinden emin konuşuyor" dedi.

Olayın bir vahşet olduğunu anlatan Parlak, şunları söyledi: "Bu çocukların elinde ne bir silah var ne de bir bıçak. Bu çocukların en büyük şansı birinin video çekmesi. O da olmasaydı bu çocuklar ne yapardı? Resmen adam çıldırmış. Öbür polislerde en az bu polisler kadar çıldırmış. Siz çocuğu vurmayı biliyorsunuz da hiçbiriniz birbirinizi tutmayı bilmiyorsunuz. Benim merak ettiğim vatandaş bunlara ne gözle bakıyor? Ceza veriliyor mu? Yoksa başka türlü mü davranılıyor. Bizim talebimiz adalettir.Dava açacağız"

Cemalettin Parlak, hastanede ağır yaralı bir şekilde tedavi gören diğer yeğeni Erhan Parlak'ın da durumunun ağır olduğunu hayati tehlikenin devam ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber