İşçiler barikatı futbolla aştı

Adana'da TEDAŞ bünyesinde taşeron işçi olarak çalıştıkları sırada 162 gün önce işten çıkartılan işçiler, TEDAŞ Seyhan İlçe Müdürlüğü önünde kaldırıma kurulan polis barikatı içinde futbol maçı yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEDAŞ bünyesinde taşeron eleman olarak çalışırken, maaşlarını alamadıkları için eylem yapan 48 işçi ile birlikte Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal işten çıkartılmanın 161. gününde polis barikatını aşarak TEDAŞ Seyhan İlçe Müdürlüğü'nü dün işgal edip yol kesmişti. Bugün de TEDAŞ işçilerinin kaldırım işgali yapmaması için kurulan barikatın içine giren işçiler futbol maçı yaptı. Plastik top aldıktan sonra kendilerini bekleyen polislere de futbol maçı teklifinde bulunan işçiler, "Gelin maç yapalım biz kazanırsak barikatı kaldırın, siz kazanırsanız biz barikatın içinden çıkalım" diyerek teklifte bulundu. Ancak polisler maç teklifini kabul etmedi. Bunun üzerine işçiler kendi arasında barikat içinde kaldırımda maç yaptı. İşçiler 45 dereceye varan sıcağın altında uzun süre futbol oynadı. Bu arada, zaman zaman top TEDAŞ'ın bahçesine top düştü. Dün TEDAŞ'ın işgal sırasında karşı karşıya gelen özel güvenlik elamanları bu kez bahçeye düşen topu işçileri geri verdi.

Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal 162 gün önce işten haksız yere atılan işçilerin hak mücadelesi için TEDAŞ önünde eylem yaptıklarını belirterek, "Çocuklar haklı mücadelesini kazanana kadar buradayız. Bugün polis müdahale etmedi. Bizde burada boş boş otururken sportif etkinlikler yapmaya karar verdik. Bu nedenle çocuklar futbol maçı yapacak. Polislere de teklifte bulunduk ancak onlar devlet memuru olduğu için maç yapmaya gelmedi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber