Mardin Artuklu Üniversitesi rektörlük seçiminde en çok oyu Omay aldı

Mardin Artuklu Üniversitesi 'Rektör Adayı Belirleme Seçimi' sonuçlandı. Oylama sonunda yapılan sayımda 6 aday arasından en çok oyu Prof. Dr. Serdar Bedii Omay aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Divan başkanlığını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın yaptığı ve 56 öğretim üyesinden 52'sinin oy kullandığı seçimde, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Prof. Dr. Uğur Tanyeli, Prof. Dr. Mustafa Oflaz, Prof. Dr. Yaşar Kasap, Prof. Dr. Ayşegül Baykan, Prof. Dr. Bülent Tanju, ve Prof. Dr. Mustafa Oflaz yarıştı. Soyadı sıralamasına göre oy kullanan öğretim üyelerinin oylama işlemlerinin tamamlanmasının ardından yapılan sayım sonucunda, rektör adayları arasında en yüksek oyu 43 oyla mevcut rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay aldı. Rektörlük seçimine başvuran 6 rektör adayının isimleri, aldıkları oy sayıları ile birlikte yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)'na bildirilecek.

YÖK'ün Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu çalışması ve Yüksek Öğretim Genel Kurulu'nun toplantıları ardından yapacağı değerlendirmeden sonra belirlenen üç isim Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber