Yüksekovalı çocukların paten heyecanı

Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde kaymakamlığın desteği ile çocuklara tekerlekli paten heyecanı sardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe kaymakamlığı 40 öğrenciye tekerlekli paten, kask ve koruma seti alarak kışın çalışan sporcuların yazın pasif duruma düşerek performansının düşmesini engellemek ve sürekli zinde olarak çalışmaları için gerekli imkanlar hazırlanıyor.

Yüksekova Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü bünyesinde çalışan 40 sporcuya gerekli malzemeler temin edilerek sporcuların çalışmalarının aksamamamsı sağlandı.

Milli Takım Kayak Antrenörü Fikret Ören, yapılanın kışa hazırlık çalışması olduğunu belirterek, "Tabi kaymakamımızın desteği ile bu oldu. Bu tekerlekli patenler tarihte ilk defa Yüksekova'da. Çalışmalara da başladık. Tekerlekli paten çalışmasına şuanda 30'a yakın sporcu katıldı. 36'ya yakın tekerlekli paten alındı. 30 takım daha alınacak. Hem sporcular için hem gençler için hem de tekerlekli patenin Yüksekova'da yapılması adına güzellikler yaşıyoruz." dedi.

Fikret Ören, şimdi çalıştıkları sporcularla kışa hazırlık yaptıklarını da belirterek, "Özellikle kışın kayak üzerinde hangi teknikle çalışıyorsak patende de aynı tekniğe yönelik çalışıyoruz. Sporcularımız gayretli." dedi.

Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren ise yaptığı açıklamada, "Yüksekova'da çocuklarımızla birlikte tekerlekli paten yapıyoruz. Fikret hocam sağolsun yaklaşık 40 öğrencimizle yakından ilgileniyor. Malzemelerimizi aldık. Çocuklarımızda burada böyle güzel etkinliklerde çalışıyorlar. Amacımız ülkemiz sporuna yeni yetekenler yetiştirmek. Böyle güzelliklerimiz var ve bunları paylaşmak istiyoruz." dedi.

Sporculardan Nazlıcan Düzce ise emeği geçenlere teşekkür ederken, "Kaymakam beyin yardımları sayesinde tekerlekli patene katıldım ve daha ileriye gitmek için zirveye ulaşmak için elimden gelen herşeyi yapıyorum. Her gün antrenmanlarımı aksatmadan gelip yapıyorum. Kaymakam beye çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yüksekova Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Cevat İnaç ise "Yüksekova'nın kısıtlı imkanları dahilinde burada çalışmaya çalışıyoruz. Sağolsunlar Kaymakam beyimiz sürekli bize destek çıkıyor. Özellikle malzeme konusunda. Bu gençlerle kışın kayak, yazın tekerlekli paten yapıyoruz. Fikret hocam bizim antrenörümüz her hangi bir aksaklığımız şuanda yok. Sadece malzeme eksikliğimiz vardı, malzeme eksikliğimizi de sağolsun kaymakam beyler giderdiler. Bu gençlerle inşallah çok daha ileriye gideceğiz. Bu gençler geleceğin Türkiye patencileri veya Türkiye kayakçıları olacaklar." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber