Bursa siyahı incirinde zamansız ihracat zararı

Kalite ve dayanıklılık bakımından dünyanın en iyi inciri olduğu belirtilen Bursa siyahı incirinin zamanında ihracat yapılmamasından dolayı üreticinin zarar gördüğü belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, Fadıllı, Gölyazı, Akçapınar ve civar köylerini ziyaret ederek üreticilerle görüştü. Köylerdeki üreticilerin en önemli geçim kaynaklarından olan Bursa siyahı inciri üreticilerinin ilgi beklediğinin altını çizen Mustafa Aydın, ?Üreticilerle yaptığımız görüşmelerde, ihracat takvimi nedeniyle yıllardır zarar gördüklerini öğrendik. Dünyanın en iyi inciri olan Bursa siyahı incirinin Fadıllı, Gölyazı, Akçapınar ve civar köylerde erken olgunlaşması ve ihracat takviminin geç olmasından dolayı diğer köyler beklendiğinden ihracat yapamıyorlar. Dolayısıyla bu da üreticilerin aleyhine oluyor.? dedi. Bu köylerin incilerinin diğer köylerden bir hafta erken olgunlaştığını anlatan BBP'li Mustafa Aydın, ?Bursa siyahı inciri ihracatının ağustosun son haftasında olması nedeniyle üreticiler ürünlerini zamanında ihraç etmedikleri için maddi zarara uğruyor.? şeklinde konuştu.

Mustafa Aydın, üreticilerin yakındığı diğer konunun da bu konuda muhatap bulamamak olduğunu belirterek, ?İncirin korunması ve üreticilerimizin hak ettikleri değeri alması için yetkililerin biraz daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber